A Felelős Szülők Iskolája látogatása a Mesemúzeumban

A Felelős Szülők Iskolája a Mesemúzeum és Meseműhelyben tett látogatásával kapcsolódott be a Mozaik Múzeumtúrába. A gyermekcsapat az Évkerék Társulat játékos foglalkozásán a megelevenedett mesék világában önfeledten szórakozott, a gyerekek lelkesen és érdeklődve hallgatták Zöld Péter meséjét.
A drámapedagógia segítségével a kicsik könnyen hozzászoknak a múzeumok légköréhez, így a Mesemúzeum programjai nem csak arra a néhány órára hatnak a gyerekekre, amíg ott vannak, hanem később is befolyással lesznek a múzeumlátogatáshoz való hozzáállásukra. „A Mozaik Múzeumtúrában részt vevő számos kiállítóhely lehet kisgyermekes családok úti célja, és ha már kiskorban élvezetessé tesszük a múzeumlátogatás élményét, akkor később is természetes és kedvelt elfoglaltság lesz a gyermek számára egy ilyen kulturális program. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy a Felelős Szülők Iskolája is a kezdeményezés mellé álljon” – mondta Tibenszky Moni Lisa, a szervezet megalapítója.
Nézd meg Te is a Felelős Szülők Iskolája múzeumlátogatásáról készült kisfilmet, és ha teheted, látogass el a Mesemúzeumba!