Túraajánlatok a Museum.hu honlapon

Érdekes lehetőséget nyújt a múzeumlátogatók számára a magyar múzeumok honlapján, a museum.hu weboldalon található „Túra” menüpont, ahol immár a Mozaik Múzeumtúra keretében is számos útvonal ajánlatot kaphat a túrázó. A túratípus és az ország kiválasztása után régiónként csoportosított különböző tematikák között barangolhatunk. Az ajánlott túravonalak folyamatosan bővülnek, ezért érdemes gyakran felkeresni a museum.hu oldalt.

Bővebben...

Gyűjtsd össze a matricákat egyetlen éjszaka alatt!

A Mozaik Múzeumtúra szeptember elsejéig tartó meghosszabbított határideje lehetőséget ad arra, hogy a programot koordináló Örökség Kultúrpolitikai Intézet egy másik rendezvénysorozattal, a Múzeumok Éjszakájával kösse össze múzeumnépszerűsítő kezdeményezését!

Az elmúlt években egyre növekvő népszerűségnek örvendő Múzeumok Éjszakája és Magyarország eddigi legnagyobb múzeumnépszerűsítő kampánya összekapcsolásával a múzeumlátogatók számára kiváló alkalom nyílik június 21-én, jövő hét szombaton, hogy akár egyetlen éjszaka alatt teljesítsék négyállomásos túrájukat! A kiállítóhelyeken hozzáférhető belső matricákat ezen az estén mindenki kérheti – az is, aki otthon felejtette gyűjtőfüzetét.

Bővebben...

6700 szavazattal nyerték meg az Éjszaka a múzeumban című fotópályázatot!

Megvan a nyertes osztály! A hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium 10. E osztálya vehet részt a Múzeumok Éjszakáján az álom-osztálykiránduláson. Egész Hajdúböszörmény megmozdult a tizedikesek buzdítására, így jöhetett össze ez a rengeteg szavazat, melyekért június 21-én gyűjthetik be a jutalmukat. Ők barangolhatnak majd ugyanis Hajós Andrással egy Ikarus 630 Cabrio buszon a fővárosi múzeumok között, hiszen több mint 6700 lájkot gyűjtöttek.

Bővebben...

Nyáron még több múzeum csatlakozik a Mozaik Múzeumtúrához!

A Mozaik Múzeumtúra programjának meghosszabbítása még több múzeumnak nyújt lehetőséget, hogy bekapcsolódjanak a matricagyűjtő játékba. Így a közép-magyarországi régióból a szentendrei Szerb Egyházi Múzeum, Dél-Alföldről a bugaci Alföldfásítási Gyűjtemény, a közép-dunántúli régióból pedig három kiállítóhely is csatlakozik a túrához. Ezentúl a badacsonyi Egry József Múzeumban, a nemesvámosi Villa Romanában és a pápai Gróf Esterházy Károly Múzeumban is kaphatók tehát a limitált belső matricák.

Bővebben...

Több száz fiatal verseng az álom-osztálykirándulásért!

Az Éjszaka a múzeumban című fotópályázatára olyan osztályképekkel nevezhetnek a középiskolások, amelyek a Mozaik Múzeumtúra programban részt vevő 300 múzeum egyikénél készültek. Amelyik csapat a www.mozaikmuzeumtura.hu/osztalykep honlapra feltöltött fotójára a Facebookon a legtöbb szavazatot gyűjti össze, Hajós András kíséretében egy Ikarus 630 Cabrio buszon járhatja be Budapest múzeumait a Múzeumok Éjszakáján, június 21-én.

Bővebben...

Hajós András is csatlakozott a Mozaik Múzeumtúrához

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunkban most Hajós Andrást kérdeztük a társadalmi felelősségvállalás és a példamutatás jelentőségéről, a kultúra szerepéről. A népszerű énekes, dalszerző, televíziós személyiség a Kézenfogva Alapítvány tandembiciklis rekordkísérletére az Ének Iskolája tehetségkutatóból megismert tanítványaival érkezett – két kör között pedig velünk beszélgetett.

Bővebben...

Nyáron is folytatódik a Mozaik Múzeumtúra!

Meghosszabbították a matricagyűjtő játék határidejét

A nagy érdeklődésre való tekintettel három hónappal tovább tart a Mozaik Múzeumtúra, így május 31-e helyett SZEPTEMBER 1-jéig van lehetőség gyűjteni és beküldeni a matricák hátlapjain található kódokat. Magyarország eddigi legnagyobb múzeumnépszerűsítő kampányához tízezrek csatlakoztak, és a szervezők remélik, hogy a családi nyaralások, nyári táborok, csoportos kirándulások időszakában még többen keresik fel a hazai kulturális intézményeket a játék keretében.

Bővebben...

Éjszaka a múzeumban a Múzeumok éjszakáján

Álom-osztálykirándulást érhet a múzeumi fotó

Felejthetetlen osztálykirándulást nyerhetnek a Mozaik Múzeumtúra fotópályázatán induló középiskolai osztályok. Az Éjszaka a múzeumban című kiírására 2014. május 12-től június 10-ig jelentkezhetnek a 9-13. évfolyamos diákok egy múzeum előtt, vagy annak belterében készült osztályképpel. A nyeremény egy igazi álom-osztálykirándulás a június 21-én megrendezésre kerülő Múzeumok éjszakáján, ahova Hajós Andrással és egy Ikarus 630 Cabrióval érkezhet a győztes osztály.

Bővebben...

 

Töltsd le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást!