Húsvétkor is várnak a múzeumtúrában részt vevő múzeumok

Húsvétkor újabb kiváló alkalom nyílik egy országjáró múzeumtúrához! Akinek nem teltek még meg a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő füzetének utolsó oldalai, az ünnep hétvégéjén több múzeumban is izgalmas húsvéti programokon vehet részt, és füzetét felmutatva kérheti a limitált matricákat. Látogatható többek között a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Míves Tojás Gűjtemény, a Népi Iparművészeti Gyűjtemény, és a Sóstói Falumúzeum is.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája – Kandász Andrea

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunk következő riportalanya Kandász Andrea, műsorvezető, szerkesztő-riporter. Andit arra kértük, állítsa össze saját múzeumtúráját. Nem meglepő módon azokat az intézményeket választotta, ahol a Kalandjárat című műsor forgatásain az elmúlt hetekben megfordult és ahova a TV2 tehetségkutató műsorának, Az Ének Iskolájának ifjú „diákjai” is elkísérték.

A közkedvelt műsor vezetőjét egy forgatási helyszínen, a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen kérdeztük arról, mely múzeumokban, milyen élményekkel lett gazdagabb, miért ajánlja azokat a Mozaik Múzeumtúra résztvevőinek.

Bővebben...

Hamarosan megérkeznek az első ajándékcsomagok!

Megkezdődött a garantált nyereményeket rejtő ajándékcsomagok postázása. A Mozaik Múzeumtúrát elsőként teljesítő matricagyűjtők hűtőmágnest, kirakót, memóriajátékot, kitűzőt és mobiltelefontokot kapnak.  Az ajándékcsomagon felül a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő füzetét hiánytalanul megtöltő első ezer játékos egy féléves National Geographic előfizetést is a magáénak tudhat. A túrát teljesítő játékosok folyamatosan jelentkeznek, azonban még mindig érdemes bekapcsolódni a matricagyűjtésbe, hiszen a garantált nyeremények jelentős része még mindig gazdára vár.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája – Kovács András Péter

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunkban ezúttal a népszerű humorista és író Kovács András Péterrel beszélgettünk. A stand-up comedy műfajában ismertté vált „KAP” visszajáró látogatója a fővárosi Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumnak, velünk is itt találkozott.

Túrája nagyon különböző múzeumokból áll, hiszen több szakmája és széles érdeklődési köre mellett a humorista már főként családapaként válogat a kiállítások közül. Mindig fontos szempont számára, hogy az egész család élvezze a múzeumlátogatást. Ha többet szeretnél tudni „KAP” múzeumtúrájáról, itt megnézheted, mely intézményeket választotta! Te követnéd az ő útvonalát?

Bővebben...

Elindult a matricacsere a Mozaik Múzeumtúra honlapján

Az egyre növekvő érdeklődésre való tekintettel egy fórummal bővült a Mozaik Múzeumtúra weboldala, így azok, akik bekapcsolódtak az országszerte népszerű matricagyűjtő játékba, már cserélgethetik is egymás között a matricáikat. A fórumon régiókra bontott beszélgetésekben kínálhatják fel a lelkes gyűjtők azon matricáikat, amelyekből többet is találtak a matricacsomagokban, valamint böngészhetik a mások által felajánlott matricák listáját. Az érdeklődők egy rövid regisztrációt követően azonnal bekapcsolódhatnak a beszélgetésekbe, és jelezhetik, hogy mely matricáikat kínálják fel cserére. A fórum a Mozaik Múzeumtúra Matricacsere ikonra kattintva érhető el a http://www.mozaikmuzeumtura.hu/forum/ címen.

Bővebben...

Mozaik Múzeumtúra a Kalandjárat utazási magazinban

A Mozaik Múzeumtúrát koordináló Örökség Kultúrpolitikai Intézet együttműködik a TV2 népszerű utazási magazinjával, a Kalandjárattal. Kandász Andrea hétről-hétre minden adásban új társsal, Az Ének Iskolája egy-egy tehetséges „tanulójával” járja a kiállítóhelyeket, a műsor Mozaik Múzeumtúra rovatában. Eddig már találkozhattunk a lelkes túrázókkal a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, ahol nemcsak a lovaskocsizást próbálta ki Andi és Bánság Nelli, de megismerkedtek egy boszorkánykonyha rejtelmeivel is. A Kalandjárat Mozaik Múzeumtúra rovatának következő állomásán Venczli Alexszel látogathatunk el a székesfehérvári Szent István Király Múzeumba és a Hetedhét Játékmúzeumba. Az itt készült adást április 5-én, szombaton 13:00-kor megnézhetik a TV2 csatornáján.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája – Pion István

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunkban ezúttal Pion István költővel, slammerrel beszélgettünk. A fővárosi slam poetry színtér népszerű előadója a budapesti Mai Manó Házban látott kiállításélményének köszönhetően lett a fotográfia rajongója, így velünk is a Magyar Fotográfusok Házában találkozott.

Bővebben...

Tavasszal is folytatódik a Mozaik Múzeumtúra!

Féléves National Geographic-előfizetést és ajándékot kapnak a túrát teljesítők

Magyarország eddigi legnagyobb múzeumnépszerűsítő programjához a februári indulás óta több ezer fiatal, valamint neves színészek, műsorvezetők, zenészek, írók-költők is csatlakoztak. A matricagyűjtő játékkal is kiegészülő marketingkampány a célcsoport, valamint a múzeumi szféra részéről is pozitív fogadtatásra talált: a játékosok a garantált nyereményeknek és az élményeknek, a részt vevő múzeumok pedig a feléjük forduló figyelemnek, a látogatók fokozódó érdeklődésének örülhetnek.

Bővebben...

 

Töltsd le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást!