Programajánló a Mozaik Múzeumtúra honlapján

A Mozaik Múzeumtúra honlapja újabb funkcióval bővült, amelynek segítségével a résztvevő 300 múzeum és kiállítóhely aktuális programjairól tájékozódhatnak az érdeklődők, a museum.hu ajánlásával. A hazai múzeumokat összefogó legnagyobb portál által ajánlott programok időrendben sorolják fel az aktuális múzeumpedagógiai foglalkozásokat, időszaki kiállításokat, tárlatvezetéseket, előadásokat. A jobb sávban található programajánló-dobozban a kiválasztott eseményre kattintva bővebb információt kaphatunk a programról, annak helyszínéről és idejéről. Az új funkció lehetőséget teremt arra, hogy a Mozaik Múzeumtúra résztvevői a múzeumlátogatást izgalmas, a résztvevő intézményekben megvalósuló programokkal kössék össze.

Bővebben...

A 300 múzeum és kiállítóhely című kiadvány is szerepel a legjobb művészi selfie-t készítők KULTnyereményei között

Az önarcképre utaló selfie kifejezés előfordulása egyetlen év alatt 17.000 százalékkal nőtt az angol nyelvű szövegekben, a KULTer.hu ennek apropóján rendezi meg a portál profiljához illő fotópályázatot! A versenyre bárki jelentkezhet egy magáról baráti, szociális közegében készített önarcképpel, amely kifejezi a saját (szub)kulturális világát, életvitelét! A kép készülhet például egy kiállítóteremben; egy figura beadásakor gördeszkásokkal és BMX-esekkel; könyveid társaságában; szerepjátékozás közben vagy a kedvenc zenekarod koncertjén, amint éppen a tömeg fölé magasodsz.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája

Kíváncsi vagy, hogy nézne ki az ismert televíziós műsorvezető múzeumtúrája? Tudni szeretnéd, melyik négy múzeumot látogatná meg a népszerű énekesnő? Érdekel, melyik múzeumhoz kötődik leginkább a neves költő? A Mozaik Múzeumtúra videóinterjúiból mindez hamarosan kiderül!

Ismert személyiségeket kérdeztünk arról, hogy állna össze az ő múzeumtúrájuk, hova járnak legszívesebben, mely intézményekhez fűzik őket szorosabb emlékek, mely kiállítóhelyeket ajánlják a többi túrázónak. Az interjúk folyamatosan megjelennek és elérhetőek lesznek a honlapon, a Mozaik Múzeumtúra hivatalos Facebook oldalán és Youtube csatornáján is. Kivel mással indulhatna a sorozat, mint Rátonyi Krisztinával, a Mozaik Múzeumtúra szóvivőjével? Nézd meg Te is itt, melyik négy múzeumot ajánlja az MTV népszerű műsorvezetője!

Bővebben...

Mozaik Múzeumtúra az Utazás Kiállításon!

Egyre szélesebb turisztikai kínálattal, programokkal, kedvezményes ajánlatokkal várja az érdeklődőket az idei Utazás Kiállítás. Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjének a Budapesti Vásárközpont ad otthont. A rendezvényen idén a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel együttműködve a Mozaik Múzeumtúra is jelen lesz. A kiállítás látogatói megismerhetik a Múzeumtúra programot és az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő matricagyűjtő játékot.

Bővebben...

Már több mint 130 helyszínen kapható Mozaik Múzeumtúra gyűjtőfüzet és matricacsomag

Az Alexandra könyvesboltok mellett már közel 60 múzeumban hozzájuthatsz a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő füzetekhez és matricacsomagokhoz, így az országban már több mint 130 értékesítési ponton csatlakozhatsz a nagyszabású múzeumnépszerűsítő programhoz. A honlap jobb oldalán található kereső segítségével megkeresheted a közeli forgalmazó pontokat. Az Alexandra üzletekben és az értékesítést vállaló múzeumokban 379 forintért vásárolhatod meg a régiónként mutálódó gyűjtőfüzetet és 59 forintért a matricacsomagokat. Szerezd be a gyűjtőfüzetet, és gyűjtsd össze a matricákat, hogy megkapd a garantált ezer National Geographic előfizetés egyikét! Ne feledd, a gyűjtőfüzet utolsó – Az én múzeumtúrám – oldalaira illeszkedő belső matricákat továbbra is csak játékban részt vevő múzeumok pénztáránál tudod beszerezni, azt követően, hogy felmutattad a gyűjtőfüzetedet és jegyet váltottál a múzeumba. Itt érheted el azt a naprakész adatbázist, ahol nyitva tartási időben biztosan begyűjtheted a belső matricákat. Kapcsolódj be Te is a Mozaik Múzeumtúrába, és fedezd fel Magyarország sokszínű kulturális kínálatát egy élményekben gazdag játék keretében.

Bővebben...

Töltsd le a Mozaik Múzeumtúra mobil applikációt és jelentkezz be a múzeumból!

Az Android, az Apple és a Windows Phone-ok alkalmazásboltjába is felkerült a Mozaik Múzeumtúra mobil applikáció. Töltsd le az alkalmazást, jelentkezz be a játékban részt vevő múzeumokból! Az applikáció használatával és a múzeumok felkeresésével virtuális gyűjtőalbumod egyre színesebbé válik: bejelentkezéseidet exkluzív ajándék háttérképekkel is jutalmazzuk. Ne felejtsd el összekapcsolni a Mozaik Múzeumtúra applikációt a Facebook fiókoddal, hogy ismerőseid is azonnal láthassák, mely múzeumokat látogattad meg! Az alkalmazás letölthető honlapunkról, valamint az intézményekben kihelyezett megállító táblákon található QR-kód segítségével, továbbá ingyenesen elérhető az összes alkalmazásboltban (Google Play, App Store, Windows Store).

Bővebben...

Már a boltokban a 300 múzeum és kiállítóhely Magyarországon című kötet

Kikerült az Alexandra Könyvesboltokba a 300 múzeum és kiállítóhely Magyarországon című kulturális útikalauz, amely a Mozaik Múzeumtúra játékban részt vevő intézményeket mutatja be. Az impozáns kiadvány a látványos fotók mellett, informatív ismertetőket is tartalmaz a hazai múzeumokról, kiállítóhelyekről és remek segítséget nyújthat azoknak, akik szeretnék feltérképezni Magyarország sokszínű kulturális kínálatát. Vélhetően a rutinos múzeumlátogatók is haszonnal forgatják majd a hiánypótló kötetet, ugyanis ilyen jellegű kiadvány évtizedek óta nem jelent meg. A 300 múzeum és kiállítóhely Magyarországon című könyv megvásárolható bármelyik Alexandra Könyvesboltban, valamint megrendelhető online.

Bővebben...

Matricagyűjtő pontok

A Mozaik Múzeumtúra hivatalos honlapja új funkcióval bővült! A jobb oldali sávban a „Matricagyűjtő pontok” feliratú ikonra kattintva elérhető azoknak a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő játékban részt vevő múzeumoknak és kiállítóhelyeknek a listája, ahol a belső matricák – a gyűjtőfüzet felmutatását és a belépőjegy megvásárlását követően – elérhetőek.

Bővebben...

Belső matricák – fontos információ!

A múzeumok és kiállítóhelyek korlátozott hétvégi és hétfői nyitva tartására való tekintettel a Mozaik Múzeumtúra első teljes napja 2013. február 3-án, kedden lesz. A játékban részt vevő intézmények jelentős részében ettől a naptól lesznek elérhetőek a Mozaik Múzeumtúra gyűjtőfüzetbe illeszkedő, úgynevezett belső matricák.
Az intézmények belső terét ábrázoló, limitált kiadású matricákat a gyűjtőfüzet felmutatását és a belépő megvásárlását követően igényelhetik a játék résztvevői. Azoknak a múzeumoknak és kiállítóhelyeknek a listája, ahol a belső matrica elérhető, folyamatosan bővül.

Bővebben...

Már boltokban a Mozaik Múzeumtúra gyűjtőfüzet és matricacsomag

Az Alexandra Könyváruház és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet között létrejött megállapodás eredményeként január 27-én a Mozaik Múzeumtúra indulását bejelentő sajtótájékoztatón Matyi Dezső, az Alexandra Könyváruház ügyvezető igazgatója közölte: február 1-jétől az Alexandra-hálózat összes boltjában meg lehet vásárolni a Mozaik Múzeumtúra gyűjtőfüzeteket és az azokba illeszkedő matricákat tartalmazó matricacsomagokat.

Bővebben...

Rátonyi Krisztina a Mozaik Múzeumtúra arca

Rátonyi Krisztina, a köztévé műsorvezetője elfogadta az Örökség Kultúrpolitikai Intézet felkérését és elvállalta, hogy a februárban induló, nagyszabású múzeumnépszerűsítő program arca és szóvivője lesz. A 2014. február 1. és május 31. között tartó Mozaik Múzeumtúra szóvivői feladatait ellátó Rátonyi Krisztinát az MTVA „Legokosabb osztály” című vetélkedő, valamint „A dal” című produkció műsorvezetőjeként ismerhette meg a nyilvánosság.

Bővebben...

Elindul a Mozaik Múzeumtúra!

„Február 1-jén indul a Mozaik Múzeumtúra, Magyarország eddigi legnagyobb, 300 hazai múzeum és kiállítóhely részvételével megvalósuló múzeumnépszerűsítő kampánya” – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn, a Párisi Nagyáruház Lotz Termében rendezett sajtótájékoztatón. A program többek között tematikus matricagyűjtő játékkal és mobil applikációval próbálja múzeumba csábítani a fiatalokat, de a szervezők remélik, hogy a felnőtt lakosságot is sikerül megszólítani a 2014. február 1. és május 31. között zajló marketing- és médiakampánnyal.

Bővebben...