Hírességek múzeumtúrája – Pion István

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunkban ezúttal Pion István költővel, slammerrel beszélgettünk. A fővárosi slam poetry színtér népszerű előadója a budapesti Mai Manó Házban látott kiállításélményének köszönhetően lett a fotográfia rajongója, így velünk is a Magyar Fotográfusok Házában találkozott.

Bővebben...

Tavasszal is folytatódik a Mozaik Múzeumtúra!

Féléves National Geographic-előfizetést és ajándékot kapnak a túrát teljesítők

Magyarország eddigi legnagyobb múzeumnépszerűsítő programjához a februári indulás óta több ezer fiatal, valamint neves színészek, műsorvezetők, zenészek, írók-költők is csatlakoztak. A matricagyűjtő játékkal is kiegészülő marketingkampány a célcsoport, valamint a múzeumi szféra részéről is pozitív fogadtatásra talált: a játékosok a garantált nyereményeknek és az élményeknek, a részt vevő múzeumok pedig a feléjük forduló figyelemnek, a látogatók fokozódó érdeklődésének örülhetnek.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája – Giró-Szász Krisztina

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunkban ezúttal Giró-Szász Krisztinával beszélgettünk. A KorTárs című művészeti magazin műsorvezetőjével a Ludwig Múzeumban találkozunk, múzeumtúrája állomásaiként pedig – nem meglepő módon – napjaink művészeti alkotásait bemutató kiállítótereket választott.

Bővebben...

A közoktatási intézmények is csatlakoztak a Mozaik Múzeumtúrához

A Mozaik Múzeumtúra programot megvalósító Örökség Kultúrpolitikai Intézet, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szakmai együttműködésének eredményeként minden általános és középiskolába eljutottak a Mozaik Múzeumtúrával kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazó szórólapok és plakátok. A KLIK megyei igazgatóságai továbbá 500-500 darab (összesen 10 000) matricagyűjtő füzet elosztásában segédkeztek. Az ingyenes példányokat kiemelkedően teljesítő tanulók és osztályközösségek kapták meg.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája – Lackfi János

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunk következő alanya Lackfi János, József Attila-díjas költő, író, műfordító. A beszélgetésből kiderül, hogy számára a múzeumlátogatások mindig családi programot jelentenek. Ez is közrejátszott abban, hogy - nagycsaládos édesapaként - négy olyan múzeumot választott, amelyek nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek számára is nagy élményt nyújtanak.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája – Pál Feri atya

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunk következő alanya Pál Feri atya római katolikus pap, mentálhigiénés szakember, akit arra kértünk, állítsa össze saját négy helyszínből álló múzeumtúráját. Állomásai között találunk a gyermekekhez kötődő kiállítást éppúgy, mint fontos történelmi és irodalomtörténeti helyszíneket.

Bővebben...

Tavasztól újabb múzeumok csatlakoztak a Mozaik Múzeumtúrához!

Továbbra is érdemes csatlakozni a Mozaik Múzeumtúrához, mert a tavasszal kinyitó intézményekkel szinte minden régióban bővültek a lehetőségek. Márciustól csatlakozott a matricagyűjtő pontokhoz. Észak-Magyarországról az egri Gárdonyi Géza Emlékház és a monoki Kossuth Lajos Emlékház; Dél-Alföldről a gyulai Szűz Mária Kegy- és Emléktárgyak Gyűjteménye, valamint két kalocsai intézmény, a Magyar Fűszerpaprika Múzeum és a Viski Károly Múzeum; Dél-Dunántúlról a pécsi Jakováli Haszan-dzsámi; Közép-Dunántúlról az esztergomi Keresztény Múzeum, a Herendi Porcelánművészeti Múzeum, az iszkázi Nagy László Emlékház, a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Emlékkiállítás, a pákozdi Katonai Emlékpark és a székesfehérvári Bory-vár; Közép-Magyarországról a budapesti Vasúttörténeti Park és a gödöllői Királyi Kastély Múzeum és a nagykőrösi Arany János Közérdekű Múzeális Gyűjtemény; Nyugat-Dunántúlról pedig a celldömölki Kemenes Vulkánpark valamint a szombathelyi Vasi Múzeumfalu.

Bővebben...

Hírességek múzeumtúrája – Szente Vajk

Ismert személyekkel készített interjúsorozatunk következő alanya Szente Vajk színész, rendező és műsorvezető, akit megkértünk, ossza meg velünk, melyik négy múzeumot látogatná meg a Mozaik Múzeumtúra keretében. Szente Vajk jelenleg legtöbb idejét a Madách Színházban tölti, így velünk is itt beszélgetett.

Bővebben...

 

Töltsd le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást!