Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Iskolai edukációs programsorozat - Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium, Budapest 
2017. November 09. , Csütörtök,  9:00 -  1:00
   

November 9-án a budapesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnáziumba látogatunk el, ahol az iskola felsősei a klasszikus tanórák helyett érdekes múzeumi programokon, vetélkedőkön vesznek részt a Mozaik Múzeumtúra jóvoltából. Lesz itt katonai foglalkozás, légiharc, fergeteges vetélkedő Jocó bácsival, interaktív foglalkozások és hangszerbemutató, időutazás és sok meglepetés.

 

Ízelítő a programból:

  • A Magyar Nemzeti Múzeum a Reformáció 500 éve c. kiállítás kapcsán állított össze múzeumpedagógiai foglalkozást.
  • Az ország legnagyobb hangszermúzeuma, a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény a legizgalmasabb instrumentumokat mutatja be.  
  • A budapesti Bélyegmúzeum 13 milliós bélyeggyűjteményéből hoz majd egy kis ízelítőt a Mozaik Múzeumtúra résztvevőinek és innen garantáltan senki nem távozik üres kézzel.
  • Az MTVA Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely jóvoltából a régmúlt eszközeit újra felfedezhetik a modern technológia nyújtotta élmények segítségével.
  • A Katonai Emlékpark Pákozd alaki kiképzéssel készül a szabadságharc harcalaki mozzanataiból, ahol a gyerekek korhű ruhába öltözve, szivacsszuronnyal ellátott fafegyverrel a kezükben „indulhatnak a csatába”.
  • A Reptár – Szolnoki repülőmúzeum a magyar katonai repüléstörténet különböző fejezeteit fogja feleleveníteni játékos formában. Lesznek itt vadászgép makettek, Puma századjelvény kirakása és légiharc egy MiG-29-essel az osztályteremben.
  • A gyerekek aktivitását, tudását pontozzuk és minden helyszínen a legtöbb pontot gyűjtő nyertes osztály kirándulást nyer egy általa választott múzeumba.

Természetesen ezzel a programmal mindenki nyer, a diákok és tanárok szélesebb látókört a mai múzeumok modern és innovatív kiállításairól és foglalkozásairól, a múzeumpedagógusok pedig visszajelzést a korosztályos tartalomfogyasztásról.


A Mozaik Múzeumtúra iskolai programjáról:
A Mozaik Múzeumtúra országos múzeumnépszerűsítő program. Múzeumi foglalkozásokat, kiállításokat, programokat viszünk el a diákokhoz és ezen interaktív játékos tanulás keretében ösztönözzük őket arra, hogy a tanáraikkal, szüleikkel is gyakrabban látogassák meg ezen múzeumokat. Az eseményen a MOSOLY és az ÉLMÉNY garantált!

Hely Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium (1043 Budapest, Nyár u. 4. )

Vissza