Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Mozaik Múzeumtúra Roadshow - Keszthely 
2018. Június 08. , Péntek    

A Mozaik Múzeumtúra 2018 tavaszi Roadshow-jának harmadik állomása Keszthely lesz, ahol a város több múzeumában számtalan programmal várnak kicsiket és nagyokat!

 

TITKOK ÉS REJTÉLYEK NYOMÁBAN KESZTHELY MÚZEUMAIBAN

Részletes program

Helikon Kastélymúzeum - Keszthely, Kastély u. 1.
Régi grafikai nyomdatitkok – a linómetszés technikája
10:00 -
A foglalkozás során a résztvevők megismerkedhetnek a Helikon Könyvtár metszetgyűjteménye segítségével a sokszorosított grafikai technikákkal, és kipróbálhatják a linómetszet készítését.
Ajánlott korosztály: 5–8. évfolyam

A vasút rejtelmei
10:00 -
A Helikon Kastély történelmi modellvasút kiállítása ad otthont a foglalkozásnak, amely során izgalmas és meglepő tények derülnek ki a vonatok világáról.
Ajánlott korosztály: 5–8. évfolyam

Detektívek, előre! Vagy hátra?
10:00 -
Mesés nyomozás a kastélyban és a parkban – a kastélymesék szereplői segítségével fény derül arra, hogy hová tűnt Csiga Csalamádé.
Ajánlott korosztály: óvodások és 1–2. évfolyam
A foglalkozásokra előzetes regisztráció szükséges az alábbi címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Egy csendes fürdőváros bűnös titkai
15:00 -
A városi séta során bejárjuk Keszthely belvárosát, és közben belelátunk a város 19–20. századi sötét és borzongató történelmébe.
Találkozási pont: a szökőkút a Festetics-kastély előkertjében

A pincétől a padlásig
17:00 -
Megnyílnak a Festetics-kastély rejtett terei, miközben megelevenedik a főúri otthon építéstörténete. Megtudjuk, melyek a kastély legrégebbi téglái, mire szolgált az angolakna, és hogyan lehet felfüggeszteni egy mázsás súlyú csillárt.
Találkozási pont: a szökőkút a Festetics-kastély előkertjében

Az éjszaka fényei
20:00 -
Odakint kihunynak a fények, bezár a múzeum, elsötétül a történelmi modellvasút kiállítás terepasztala… vagy mégsem? Hiszen a vonatokon és az állomásokon éjszaka sem áll meg az élet! Ezen az estén éjszakai világításban csodálhatjuk meg a miniatűr vasúti világot.
Ajánlott korosztály: 0–99 év
A kiállítás befogadóképessége miatt a programra előzetes regisztráció szükséges az alábbi címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kincsvadászat az éj leple alatt
20:00 -
Bár a kastély enteriőrkiállítása sötétbe borult, egy jó zseblámpa és egy detektívfüzet segítségével megtalálhatod az elrejtett kincset. Ha nem riaszt a recsegő parketta, vagy a nyikorgó ajtók, és a saját árnyékodtól sem ijedsz meg, itt a helyed!
Ajánlott korosztály: gyerekek 8–12 éves korig (+ szülők)
A kiállítás befogadóképessége miatt a programra előzetes regisztráció szükséges az alábbi címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Balatoni Múzeum - Keszthely, Múzeum u. 2.
Szőlészeti és borászati tárgyak a múzeum gyűjteményéből
10:00 -
A 120 éves néprajzi gyűjtemény olyan tárgyakat őriz, amelyek rendeltetését kevesen ismerik, viszont egy szakma történetének megismerésében kiváló segítséget jelentenek az egykor használt tárgyak és a hozzájuk fűződő érdekességek, történetek.
Ajánlott korosztály: 5–12. évfolyam; egyetemisták

Márciusi ifjak a Balatoni Múzeumban – 48-as műtárgyak
10:00 -
Kevesen mondhatják el, hogy kézbe foghatták Kossuth Lajos egyik pisztolyát, de akik a foglalkozáson részt vesznek, ezt is megtehetik! A Kossuth-pisztolyon kívül szablyák, különleges fegyverek, jatagánok is terítékre kerülnek az interaktív foglalkozáson. A fegyverekhez kapcsolódó történeteken keresztül a történelemkönyvektől eltérően érdekesebb oldalról ismerhető meg a ’48-as szabadságharc.
Ajánlott korosztály: 5–12. évfolyam; egyetemisták
A foglalkozásokra előzetes regisztráció szükséges az alábbi címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

120 éves a Balatoni Múzeum - Korabeli dokumentumok segítségével betekintés a múzeum múltjába, kötetlen beszélgetés történész vezetésével
18:00 -
Nemcsak a múzeum, hanem Keszthely város elmúlt 120 éve is megelevenedik azokon a ritka dokumentumokon, amelyeket kézbe vehet az érdeklődő. A tájékozódást a múzeum történésze segíti. Akár egyik ősödre is lelhetsz az eredeti írások között!

Szőlészet, borászat egykor és ma - Kötetlen beszélgetés néprajzkutató vezetésével
18:00 -
Keszthely múltjában és jelenében a szőlészet és a bor mindig jelen volt és van. Nemcsak a szakmabeliek, hanem a hobbiborászok számára is érdekes lehet megismerni, az ősök hogyan, milyen eszközökkel termesztették a szőlőt, állították elő a borokat.

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár – Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely - Keszthely, Bercsényi u. 65-67.
Régi tárgyak nyomában
9:00, 9:30
A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a dédszüleik korából származó tárgyakkal, a konyha és kamra edényeivel, használatuk hagyományaival.

A pásztorélet titkai
10:30, 11:00
A foglalkozás során a gyerekek sok érdekességet tudhatnak meg a pásztorok életéről, személyes tárgyairól, az állatok számadásánál használt rovásírásról.

Majorbéli erőpróba
9:00, 9:30,10:00,10:30,11:00,11:30
A gyerekek egy változatos akadálypályán haladhatnak végig, ahol megmérethetik magukat ügyességi feladatokban, kipróbálhatják a kocsihúzást, a taligázást, a kötélhúzást és különböző egyensúlyozó és célbadobó gyakorlatokat.
A foglalkozásokra előzetes regisztráció szükséges az alábbi telefonszámon: + 36 83 311569

Családi nyárköszöntő kora esti party
19:00–23:00
Az Élménygazdaság lugasa hangulatos helyszínt biztosít egy bográcsos partyhoz. A kora esti órákra tekintettel gyermekes családokra is számítunk. A zenés rendezvény jó alkalom egy tanévbúcsúztatóhoz és nyárköszöntéshez. A feltáruló növényi titkok, családi feladatlapok, a sok játék, a boszorkányos italok, a bográcsos finomságok kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó szórakozást ígérnek.
A belépés díjtalan, az ital- és ételfogyasztás térítéssel vehető igénybe.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

Hely Keszthely
Kapcsolat  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza