Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Szárszó-Földvár Múzeumtúra – a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen 
2018. Július 21. , Szombat, 10:00 -  6:30
   

 

A Mozaik Múzeumtúra a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen városi kulturális sétát szervez 2018. július 21-én, szombaton, Balatonszárszóra és Balatonföldvárra a Mozaik Múzeumtúra és a TKME pecsételős játék kedvelői számára.

Program:

  • Séta Balatonszárszó központjának épületei stb. között (Csukás Színház, református templom, Bűnbánó Magdolna templom, Szár László szobor stb.)
  • Látogatás a József Attila Emlékházban. Ebben az egykor panzióként működő épületben pihent a költő 1937. november 4-től öngyilkossága napjáig. Mozaik Múzeumtúra matricaszerző hely! A látogatás során megújítjuk a kiállítóhely TKM bélyegzőjét.
  • Átbuszozva a szomszédos Balatonföldvárra felkeressük a város új nevezetességét, a magaspart tetején emelt 25 méteres kilátótornyot, s aljában az interaktív Hajózástörténeti Látogatóközpontot.
  • Sétát teszünk az üdülőtelepen, érintve a Kármelhegyi Boldogasszony kápolnát, a Kulipintyót, a Gombházat, a Korányi-, majd a Bajor villát, a központi park és a parti sétány nevezetes szobrait, s a Szent Kereszt templomot.

Túravezető: Haraszti Gábor, TKME elnök. Elérhetőségei: +36-20-946-4659; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Találkozó: A Szolnok—Fonyód gyorsvonat utolsó kocsijában. Szolnokról 06:01-kor indul, a fővárosban megáll Kőbánya–Kispesten 07:46-kor, Ferencvárosban 07:54-kor, Kelenföldön 08:01-kor, majd Székesfehérvárott 08:44-kor. A túravezető is ezzel a vonattal utazik Kelenföldtől. Csatlakozási lehetőség Balatonszárszó állomáson, a felvételi épület fedett lépcsőlejárójánál, 09:50-kor.

Részvétel: Indulás előtt két nappal telefonos jelentkezést kérünk! Minden a teljes programon résztvevőt szívesen  látunk. TKM pecsételőlapját ne felejtse otthon! 

Belépők: 2500 Ft, nyugdíjas 2000 Ft, 14 év korig 1500 Ft.

Busz: 250 Ft

Hazautazás: A Balatonföldvár megállóból 18:30-kor induló Fonyód–Szolnok gyorsvonattal. Fehérvárra 19:20-kor, Kelenföldre 20:25-kor, Ferencvárosba 20:33-kor, Kőbánya–Kispesre 20:43-kor, végül Szolnokra 21:56-kor érkezik.

Az esemény Facebook oldala: Szárszó-Földvár Múzeumtúra

Töltse le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást a weboldalról (Android, iOS) vagy a múzeumok előtt kihelyezett Mozaik Múzeumtúra Megállítótáblán található QR kód segítségével és regisztrálja be adataidat!

Mindenkit szeretettel várunk!

Hely Balatonszárszó - Balatonföldvár
Kapcsolat  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza