Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Tihanyi nyári Múzeumtúra – a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen. 
2018. Augusztus 03. , Péntek    

A Mozaik Múzeumtúra a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen városi kulturális sétát szervez 2018. augusztus 3-án, pénteken Tihanyba a Mozaik Múzeumtúra és a TKME pecsételős játék kedvelői számára.

Program:

  • Körséta Tihany nevezetességei között (Attila-domb, kálvária, Visszhang-domb, Echo szobor, Forrás-barlang, magtárból lett művelődési ház stb.)
  • Megtekintjük Kovács Gábor Kortárs Művészeti Gyűjteménye idei tárlatát a KOGART Galériában, mottója: Táj-kép történetek a XIX. századi magyar festészetből.
  • Felkeressük a bencés főapátság fogadóépületét, hogy megtekintsük a bemutatkozó filmjüket, majd átsétálunk a barokk apátsági templomba, s onnan tovább a múzeumukba.
  • Lemegyünk I. András király kriptájába, s körülnézünk a IV. Károly emlékszobában is.
  • Ha kedvünk tartja, bekukkanthatunk a Szamos Marcipán Múzeumba.
  • A páratlan panorámával szolgáló Pisky sétányon indulva az Ősközségből leballagunk a Fürdőtelepre a hajóállomáshoz.
  • Kétórás hajókirándulást teszünk a tavon, először a Tihanyi-félsziget megkerülésével, majd a Sajkodi-öböl s tovább Örvényes előtt, kikötve egy-egy percre Balatonudvariban és Akaliban, végül átszelve a tavat megérkezünk Balatonszemes kikötőjébe. Elhagyva a mólót, a fürdőtelep parkján át megérkezünk az állomásra. A Déli Vasút 1861. április 1-jén megnyílt vonalán indulunk vissza a főváros irányába.

Túravezető: Haraszti Gábor, telefonja: +36-20-946-4659, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Találkozó: a Budapest Déli pu-ról 07:00 órakor Tapolcára induló Kék hullám sebesvonat első kocsijában. Kelenföldről 07:07-kor, Székesfehérvárról 07:57-kor indul tovább. Csatlakozási lehetőség Balatonfüred autóbuszállomáson (az állomás kijáratától rögtön jobbra találjuk), a helyből induló tihanyi busz felszállóhelyén, 09:10-kor. Ha a vonat késik, értelemszerűen a csatlakozásra is később kerülhet sor.

Részvétel: indulás előtt két nappal telefonos jelentkezést kérünk! Minden a teljes programon résztvevőt szívesen látunk.
TKM pecsételőlapját ne felejtse otthon! Vasúti menetjegy, odaúti gyorsvonati pótjegy, visszaúti helyjegy váltása egyénileg.

Étkezés: egyénileg, hazai csomagból. Kávé, frissítő, fagylalt stb. fogyasztási lehetőség Tihanyban.

Vonatjegy oda- és visszaútra, valamint az odaúti gyorsvonati pótjegy, továbbá a hazaúti helyjegy együtt teljesárú 5545 Ft, félárú 3025 Ft, 90 %-os 1005 Ft, 65 év felettieknek 505 Ft.

Hajójegy: 1800 Ft, diák és nyugdíjas 1350 Ft, 4–14 éves korig 900 Ft.

Busz: 310 Ft

Belépők: 2500 Ft, nyugdíjas 1350 Ft, diák 2000 Ft, de 26 éves kor alatt 700 Ft.

Visszautazás: A Keszthely felől érkező, Balatonszemesről 19:40-kor tovább induló Balaton expresszvonattal.

Az esemény Facebook oldala: Tihanyi nyári Múzeumtúra

Töltse le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást a weboldalról (Android, iOS) vagy a múzeumok előtt kihelyezett Mozaik Múzeumtúra Megállítótáblán található QR kód segítségével és regisztrálja be adataidat!

Mindenkit szeretettel várunk!

Hely Tihany
Kapcsolat  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza