Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Remete-völgyi vasútvonal emléktúra 
2018. Október 06. , Szombat    

2018. október 6-án, szombaton kényelmes gyalogtúra lesz vasútbarát országjárók számára a Tájak — Korok — Múzeumok Egyesület és a Mozaik Múzeumtúra szervezésében.

Program:

  • Rövid séta Szentkirályszabadján, majd innen Potyomán érintésével kisétálunk az Apáca fara, illetve a Cseri-hegy alá, a Vödör-völgybe az egykori vasút nyomvonalához, mely ma kerékpárút.
  • Gyalogtúra az 1909-ben épült, 1969-ben felszedett Veszprém — Alsóörs vasútvonal legszebb szakaszán.
  • Megállunk Balatonalmádi-Remetevölgy mh. felvételi épülete és a szomszédos volt szolgálati lakás előtt.
  • Leereszkedünk a Remete-patakhoz, hogy megszemléljük a vasúti műtárgyat.
  • Felkapaszkodhatunk az Öreg-hegy tetejére a Wesselényi-kilátóhoz, új nevén Óvári messzelátóhoz, a Vörös homokkő tanösvény érintésével.
  • Megszemléljük a hajdani Balatonalmádi–Öreghegy megálló lakóházzá átalakított felvételi épületét.
  • Vonalbejáró sétánk különleges helyszíne az egykor volt hangulatos vasútra emlékeztető látvány: a 375.680 számú szertartályos gőzmozdony.
  • A nyomvonal követése végén sétát teszünk Káptalanfüred villatelepén.
  • A nemzeti gyásznapon tett túránk során megemlékezünk az 1849. október 6-i aradi áldozatokról és a XX. – XXI. században zömében szükségtelenül felszámolt illetve leállított ötvennél is jóval több vasútvonalunkról.

Túravezető: Haraszti Gábor +36-20-946-4659, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Találkozó: A Kelenföld állomásról 06:37-kor induló szombathelyi gyorsvonat harmadik kocsijában. Csatlakozási lehetőség Veszprémben a vonat érkezésekor a szigetperonon.

Részvétel: Előzetes jelentkezést kérünk a túravezető telefonján pénteken délutánig. Menettérti vasúti jegy és odaúti gyorsvonati pótjegy váltása egyénileg.
Teljesárú 2375+2200 = 4575 Ft; félárú 1275+1100 = 2375 Ft; 90%-os 395 + 220 = 615 Ft; autóbuszjegy: 2×250 = 500 Ft.

Étkezés: Délelőtt kávé-megálló, a kora délutáni órákban ebéd lehetőség étteremben.

Visszautazás: a délutáni órákban. Figyelem: a túránk napján a Déli pu. zárva, ezért megyünk Kelenföldről.

Töltse le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást a weboldalról (www.mozaikmuzeumtura.hu) vagy a múzeumok előtt kihelyezett Mozaik Múzeumtúra Megállítótáblán található QR kód segítségével és regisztrálja be adatait!

Mindenkit szeretettel várunk!

Hely Remete-völgy
Kapcsolat  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza