Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Mozaik Múzeumtúra Roadshow - Békéscsaba 
2019. Május 03. , Péntek, 10:00 -  5:00
   

A Mozaik Múzeumtúra Roadshow következő állomása Békéscsaba lesz, ahol izgalmas programokkal várjuk a múzeumbarátokat!

 

Részletes program

Utazó múzeum- Múzeum és régészet

2019. május 3. délelőtt

Nagy-Laczkó Balázs archeológus előadása érdekes régészeti felfedezésekről, különleges tárgyakról és az ásatások folyamatáról az Erzsébethelyi Általános Iskolában. Mit csinál a régész a múzeumban? Mi történik a tárgyakkal a feltárás után? Hogyan derül fény a leletek múltjára? Ezekre és még számos izgalmas kérdésre ad választ a muzeológus.

 

Munkácsy Mihály Emlékház - 5600 Békéscsaba, Gyulai út 5.

Rendhagyó tárlatvezetés Pincétől a Padlásig

2019. május 3. 10.00

A Munkácsy Mihály Emlékházat ismerhetik meg a látogatók ezúttal minden olyan terét bejárva, melyeket csak ritkán nyitnak meg a közönség előtt. Munkácsy Mihály gyerekkorába enged bepillantást a különleges tárlatvezetés. Bemutatja a híres festő csabai rokonságát, a Reök családot, és rajtuk keresztül a kor nagypolgári miliőjét. Ajánlott korosztály: 10-99 éves korig.

 

Interaktív művészeti ismeretterjesztő kézműves foglalkozás

2019. május 3. 11.00

A foglalkozás során a nagypolgári élet kellékeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Milyenek lehettek a kor luxuscikkei? Hogyan "készült" a darázsderék? Milyen volt a 19. századi etikett? Mindez gyakorlatban is kiderül a rendhagyó foglalkozás során! Ajánlott korosztály: 6-14 éves korig.

 

Munkácsy Mihály Múzeum – 5600 Békéscsaba, Széchenyi u. 9.

Andy Warhol Ezüstgyárában I.

2019. május 3. 13.00

Az Andy Warhol Ezüstúton a bölcsőtől a ....-ig című, időszaki tárlatban indulunk felfedezőútra Gyarmati Gabriella művészettörténésszel. A tárlatvezetés során nem csak a híres művész életútját kísérhetjük figyelemmel, hanem a korszak popkultúrája, jelentős amerikai eseményei is kiemelt szerephez jutnak. Ajánlott korosztály: 14-99 éves korig.

 

Andy Warhol Ezüstgyárában II.

2019. május 3. 14.00

Lonovics László festőművész rendhagyó előadása. A prezentáció azt a sokszorosító grafikai eljárást mutatja be, amellyel a híres Warhol-nyomatok is készültek: a szitanyomás technikáját. Ezt követően az érdeklődőknek lehetőségük nyílik saját nyomatok készítésére is. Ajánlott korosztály: 14-99 éves korig.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Hely Békéscsaba
Kapcsolat  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza