Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Vakációzzunk a múzeumokkal! ꟾ Velencei-tó 
2022. Július 21. , Csütörtök,  8:00 -  5:00
   

Mozaik Múzeumtúra – Virtuális roadshow


A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava; Fejér megyében, a Velencei-hegység lábánál található. Területe 26 km2. A tó délnyugati része összefüggő, nagy nádasainak gazdag, páratlan fészkelőmadár-faunája messze földön híres. A terület 1958 óta védett rezervátum.

A gémfélék közül a nagykócsag, az íbiszfélék közül a kanalasgém rendszeresen fészkel az öreg nádasokban, a tó nagy tisztásainak jellegzetes lakója a búbosvöcsök, a sekélyvízű televényeknek a kis vöcsök. Rendszeresen költ a nyári lúd, a barna rétihéja, októbertől gyakori a kékes rétihéja, vetési ludak népes csapatai éjszakáznak a tavon.
A védett területen ma is fellelhetők az eredeti lápi vegetáció maradványai: az úszólápok. A lápi növényzet különlegességét bizonyítja a hagymaburok lápi orchidea és a tengermelléki káka jelenléte.
A Velencei-tó kulturális jelenlétben is gazdag: számos muzeális intézmény, galéria sokszínű tárlata és rendezvények sokasága invitálják a látogatókat a térség történetének, néprajzának, képzőművészeti és zenei életének megismerésére.

A „Vakációzzunk a múzeumokkal!” című virtuális roadshow ismeretterjesztő kisfilmeken, virtuális kiállításokon keresztül mutatja be a Velence-tó körüli látnivalókat, múzeumokat, nemzeti parkokat.
Fedezd fel a Velence-tavi intézmények és természeti látnivalók sokaságát!
Múzeumok, galériák a Velencei-tónál.

Vissza