Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Inkluzív Mozaik Múzeumtúra Nap a Néprajzi Múzeumban 
2023. Május 03. , Szerda, 10:00 -  5:00
   

2023. május 3-án az Örökség Kultúrpolitikai Intézet a Néprajzi Múzeummal együttműködve Mozaik Múzeumtúra Napot szervez, melynek elsődleges célja az inklúzió, így a múzeum ezen a napon fogyatékossággal élő és tipikus fejlődésű diákokat fogad programjaira. A tanulók vegyes csoportokban, ingyenes programokon vehetnek részt a budapesti Néprajzi Múzeum különböző kiállítási tereiben.

A program alapvető célkitűzése, hogy a csoportok lelki, fizikális kapcsolatba kerüljenek egymással, miközben interaktív módon, közösen fedezik fel a múzeum különböző kiállításait, tereit. Az aprólékosan összeállított programok, integrált foglalkozások lehetőséget teremtenek a kortárs kapcsolatépítésre és a tanulók szemléletének formálására.

A május 3-i – ingyenes - esemény során a diákok múzeumpedagógusok, szakértők, tanárok segítségével s vezetésével játékos vetélkedőkben, tárlatvezetéseken és interaktív foglalkozásokon vehetnek részt a Néprajzi Múzeumban. A délelőtti blokkban a fiatalabb (általános iskola felső tagozatos) gyermekeké lesz a főszerep, míg délután 14 órától a gimnazistákat várja majd a rendhagyó integrált programösszesség.


A Mozaik Múzeumtúra Nap a Néprajzi Múzeummal együttműködve, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, s az Örökség Kultúrpolitikai Intézet koordinálásában valósul meg.

Vissza