Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
2017. Április
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
27 28 29 30 31
1



Iskola. Mindannyiunkban elindul egy érzelmi hullám e szó hallatán, hisz gyermekkorunk, sőt felnőttkorunk meghatározó emléke ez. A kályha. Itt dőlt el szinte minden, hogy milyen útilaput kaptunk, hogy bátran vagy épp csak osonva merünk majd bekopogtatni egy-egy ajtón. Legyen ez az állásinterjú, egy sportöltöző vagy épp a családi vendégségre nyíló ajtó. Attitűdök, kompetenciák, bátorság vagy épp veszteségmorzsák, amiket itt magunkra szedtünk, ahogy teszik ezt a gyerekeink is. Hogyan tudjuk Őket segíteni ebben? - erre a kérdésre keressük a válaszokat sok irányból megvilágítva.

A Felelős Szülők Iskolájának április elsején megrendezésre kerülő eseményén ezen témákat járjuk körbe, délelőtt az iskolába készülő és kisiskolás gyermekek szüleinek, nagyszüleinek, pedagógusainak szóló tematikával, míg a délutáni blokkban a nagyobbacskák szüleinek, pedagógusainak szóló tartalmakkal.
Velünk lesznek a szakma kiválóságai, pedagógusok, mentálhigiénés szakemberek, pszichológusok, reklámszakemberek, terapeuták, civil szervezetek képviselői, mert mindannyian hiszünk benne, hogy lehet ÉLMÉNY a tanulás, legyen ez az iskolapadban, a Csodák Palotájában, otthon vagy épp egy táborban.

Szülők játszótere – interaktív edukációs előadások a Rendezvényteremben
A szülők, nevelők, pedagógusok 20-30 perces előadásokat hallgathatnak élménypedagógiáról, drámapedagógiáról, alternatív oktatási lehetőségekről, olyan elismert szakemberektől, akik nap, mint nap a katedrán állnak, szeretnek tanítani és a gyerekek szeretnek velük tanulni! Miben rejlik a titok?


Jegyárak:
Délelőtti belépő 2 200 Ft
Délutáni belépő 2 200 Ft
Egész napos belépő 3 900Ft

#9900002017. Április 01. , Szombat 8:00Legyen élmény a tanulás! – Edukációs expó

Iskola. Mindannyiunkban elindul egy érzelmi hullám e szó hallatán, hisz gyermekkorunk, sőt felnőttkorunk meghatározó emléke ez. A kályha. Itt dőlt ...

Legyen élmény a tanulás! – Edukációs expó
Óbudai Csodák Palotája Playbar, Buda E&G központban (régen Új Udvar) 2. emelet 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

2
3
4
5
6



A programsorozat célja, hogy interaktív játékos tanulás keretében ösztönözzük a diákokat, tanárokat és a szülőket is arra, hogy megismerjék a múzeumi programkínálatot és gyakrabban látogassák meg e múzeumokat. A Mozaik Múzeumtúra ingyenesen letölthető mobil applikációja közel 400 múzeumot tesz egy kattintással elérhetővé, megkönnyítve a programszervezést is.

Az iskolában a feladatok, programok korosztály szerinti bontásban külön tematikával kerülnek lebonyolításra az 5-6. osztály, valamint a 7-8. osztály tanulói számára. Az osztályok már az esemény előtt foglalkoznak a témával, készülnek a programokra, amelyek parallel futnak. Lesz, aki vetélkedőn méri össze az erejét, lesz, aki addig állomásokon ügyeskedik. Minden állomáson az elért teljesítményt pontozzuk és a legjobbakat a Országgyűlési Múzeumba visszük el egy különleges múzeumlátogatásra április 11-én.


Ízelítő a programból:
(helyszínenként változó összetételben)
Arany János „kocsma kvíz” – az Arany János Emlékév kapcsán interaktív kvízjáték
1956-os történelmi játékok – Mit jelent Neked ma a SZABADSÁG?
Kodály Emlékév kapcsán hangszerek és zenepedagógiai játékok
Fotózkodj! - korabeli jelmeztár
Tudományos „mozi” - időutazás a Da Vinci Learning TV csatornával
Irodalmi szalon – versek, ahogy eddig még soha
Mamutvadászok / Dr. Csont – a Természettudományi Múzeum múzeumi „játéka”
Bélyegmúzeum érdekes feladatai
„A hangszerek világa” – interaktív hangszerbemutató a Leskowsky Hangszergyűjtemény jóvoltából

#6600CC2017. Április 06. , Csütörtök 8:00Mozaik Múzeumtúra iskolai programja a Farkasréti suliban

A programsorozat célja, hogy interaktív játékos tanulás keretében ösztönözzük a diákokat, tanárokat és a szülőket is arra, hogy megismerjék a ...

Mozaik Múzeumtúra iskolai programja a Farkasréti suliban
Farkasréti Általános Iskola, 1112 Budapest, Érdi út 2.

7

 


A Mozaik Múzeumtúra 2017 tavaszi Roadshow-jának második állomása a hűség városa, Sopron! A sokszínű és érdekes programtervet a Soproni Múzeum, a Zettl-Langer Gyűjtemény, a Központi Bányászati Múzeum, és az Esterházy Palota Erdészeti Múzeum közösen készítették. Kicsik és nagyok egyaránt nagyszerű élményekkel gazdagodhatnak a nap folyamán: lesz kalácssütés, ragadozó madár bemutató, s a rendhagyó tárlatvezetésekből sem lesz hiány.

Programok:
- 8:30-10:00 Erdészeti Múzeum
VADÁSZAT A VILÁG KÖRÜL - múzeumpedagógiai foglalkozások

 - 10:00-11:00 Macskakő Gyermekmúzeum
EGY GONDOLATNYIRA VAGY A BÁRMIKORTÓL! – múzeumpedagógiai foglalkozások

 - 10:00-11:00 Zettl-Langer Gyűjtemény
MINDENT GYEREKSZEMMEL - rendhagyó látogatás egy érintetlen 19. századi lakásmúzeumban

 - 11:00-12: 00 Pék-ház
SÜT A PÉK – múzeumpedagógiai foglalkozás

 - 16:00-17:00 Zettl-Langer Gyűjtemény
A TE OTTHONOD LEGYEN A TE VILÁGOD! - Ki is volt Zettl Gusztáv? - bepillantás egy élő lakásmúzeumba

 - 16:00-17:00 Erdészeti Múzeum
A LEVEGŐ URAI: RAGADOZÓMADÁR BEMUTATÓ ÉS REPTETÉS és rendhagyó tárlatvezetés

 - 16:00- 17:30 Macskakő Gyermekmúzeum
SZENT GYÖRGY ÉS A SÁRKÁNY, avagy hogyan barátkozzunk össze a sárkányokkal és ÖRÖMZENE A FAJKUSZOKKAL

 - 17:00- 18:00 Pék-ház
EGYÜTT FONJUK A SZERETET KALÁCSÁT (Látogatóinkat finom kaláccsal várjuk!)

 - 18:00-19.00 Központi Bányászati Múzeum
ELLENTÉT: IPARI MÚZEUM A BAROKK PALOTÁBAN Dr. Kovácsné Bircher Erzsébet igazgatónő előadása

 - 19.00-20:00 Fabricius-ház
ARANYBA FOGLALVA, az Ars Historica Társulat Arany János műsora
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

#0099002017. Április 07. , Péntek 8:30Mozaik Múzeumtúra Roadshow – Sopron

  A Mozaik Múzeumtúra 2017 tavaszi Roadshow-jának második állomása a hűség városa, Sopron! A sokszínű és érdekes programtervet a Soproni Múzeum, ...

Mozaik Múzeumtúra Roadshow – Sopron
Sopron

8
9

Legyen a zenéé a főszerep! - múzeumpedagógiai edukációs program

 



A Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs programjának fókuszában ezúttal a Kodály emlékév áll. A világhírű, háromszoros Kossuth- díjas magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató, Kodály Zoltán halálának 50. évfordulójáról emlékezünk meg idén.
A Mozaik Múzeumtúra népszerű iskolai programja április 10-én a budapesti Lisznyai utcai Általános Iskolába érkezik, mely keretében a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény utazó bemutatójával kalandozhatnak a gyerekek a különleges hangszerek világában. Ezen keresztül megismerhetik más népek kultúráját, a hangok fizikáját és természetesen a magyar népzene érdekesebb hangkeltő eszközeit is kacagtató, interaktív formában. Az iskolai programban a Magyar Természettudományi Múzeum népszerű jégkorszaki bemutatója, a Mamutvadászat, valamint az emberi test felépítését bemutató Dr. Csont, illetve egy korabeli jelmeztár is a gyerekek múzeumpedagógiai edukálását szolgálja majd. Da Vinci Learning TV csatorna jóvoltából a gyerekek játékos - tudományos filmvetítéseken is részt vehetnek majd.

Hangszergyűjtemény
Tudod, hogy melyik a legérdekesebb hangú hangszer, vagy azt, hogy melyik a legfélelmetesebb? Szerinted mivel üzentek egymásnak a pásztorok az SMS előtti időkben és mivel csalogatják az álomvilág szellemeit az ausztrálok? Az ország legnagyobb hangszermúzeuma, a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény a legizgalmasabb instrumentumokat mutatja be.

Magyar Természettudományi Múzeum
A Magyar Természettudományi Múzeum helyszínein megismerkedhetsz a jégkorszakban élt ismert és kevésbé ismert állatokkal. Megtudhatod találkozhatott-e egymással az ősember és a gyapjas mamut. Miben különbözik egymástól a Neandervölgyi és a modern ember?
Nálunk kipróbálhatod magad Dr. Csontként is. Felismered-e a csontváz részeit? Mi mindent árulnak el a régészeti feltárásokból származó csontok? Ismerd meg a nemre, sérülésekre, betegségekre utaló jeleket, nyomokat.

Irodalmi szalon – Arany Jánosról másképp
Toldi, Walesi bárdok és a Családi kör sorait mind ismerjük, de vajon játszottatok-e már képregény formájában ezzel? Írtatok-e a kapcsos könyvbe rímeket?
A legügyesebb csapat nyereménye egy osztály számára szóló meghívás egy rendkívüli iskolaszínházi előadásra, április 22-re, a Momentán Társulat és a Balatoni József, Jocó bácsi főszereplésével a K11 Művészeti és Kulturális Központba.

#FFCC332017. Április 10. , Hétfő 8:00Mozaik Múzeumtúra iskolai program a Lisznyai Utcai Általános Iskolában

Legyen a zenéé a főszerep! - múzeumpedagógiai edukációs program   A Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs programjának fókuszában ezúttal a Kodály emlékév áll. ...

Mozaik Múzeumtúra iskolai program a Lisznyai Utcai Általános Iskolában
Lisznyai Utcai Általános Iskola, 1016 Budapest, Lisznyai utca 40-42.



Érdekel a történelem, az irodalom, a képzőművészetek? Vegyél részt az ’56-os Múzeumtúrán és megtudhatod, hogy milyen hatással volt az 1956-os forradalom a képzőművészetre, irodalomra, megismerheted a forradalom szimbólumait, helytörténeti eseményeit.

1. csoport: 10.00 – 11.00

2. csoport: 11.00 – 12.00


A programokon való részvételről az info@oroksegintezet.hu e-mail címen tud érdeklődni, a programok regisztráció kötelesek.


Játssz velünk, gyűjtsd a matricákat!
Az ’56-os Múzeumtúra kapcsolódik a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő játékához is. Aki 2017. január 31. - 2017. április 30. között az öt ajánlott kiállításból és/vagy a kiállításokhoz kapcsolódó programokból legalább kettőt meglátogat és begyűjti a múzeumok matricáit, annak egy nagy értékű könyvcsomag a garantált ajándéka és egy egyedi ’56-os Múzeumtúra matricával is gyarapíthatja gyűjteményét. A játékhoz le kell tölteni a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást (iOS, Android)!

Az ’56-os Múzeumtúrában az Óbudai Múzeum – „Óbuda 1956”, a Petőfi Irodalmi Múzeum – „Lebomló tükrei az emlékezetnek. Erdélyi alkotók és 1956”, a Terror Háza Múzeum – „Egy akaraton 1956-2016” című kiállításai, valamint az Országgyűlési Múzeum - 1956. október 25-i sortűz áldozatainak emlékhelye vesz részt. A múzeumtúra 2017. április 30-ig tart, még van idő felkeresni ezeket a kiállításokat.

Az ’56-os Múzeumtúra programjait az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott „1956-os Emlékbizottság” támogatja és az „A magyar szabadság éve” elnevezésű programsorozat keretében valósul meg.

#9900002017. Április 11. , Kedd 10:00’56-os Múzeumtúra - Tárlatvezetés általános iskolások részére

Érdekel a történelem, az irodalom, a képzőművészetek? Vegyél részt az ’56-os Múzeumtúrán és megtudhatod, hogy milyen hatással volt az 1956-os ...

’56-os Múzeumtúra - Tárlatvezetés általános iskolások részére
Országgyűlési Múzeum 1956. október 25-i sortűz áldozatainak emlékhelye, 1056 Budapest, Kossuth tér 5.



A programsorozat célja, hogy interaktív játékos tanulás keretében ösztönözzük a diákokat, tanárokat és a szülőket is arra, hogy megismerjék a múzeumi programkínálatot és gyakrabban látogassák meg e múzeumokat. A Mozaik Múzeumtúra ingyenesen letölthető mobil applikációja közel 400 múzeumot tesz egy kattintással elérhetővé, megkönnyítve a programszervezést is.

Az iskolában a feladatok, programok korosztály szerinti bontásban külön tematikával kerülnek lebonyolításra az 5-6. osztály, valamint a 7-8. osztály tanulói számára. Az osztályok már az esemény előtt foglalkoznak a témával, készülnek a programokra, amelyek parallel futnak. Lesz, aki vetélkedőn méri össze az erejét, lesz, aki addig állomásokon ügyeskedik.

Ízelítő a programból:
(helyszínenként változó összetételben)
Arany János „kocsma kvíz” – az Arany János Emlékév kapcsán interaktív kvízjáték
1956-os történelmi játékok – Mit jelent Neked ma a SZABADSÁG?
Kodály Emlékév kapcsán hangszerek és zenepedagógiai játékok
Fotózkodj! - korabeli jelmeztár
Tudományos „mozi” - időutazás a Da Vinci Learning TV csatornával
Irodalmi szalon – versek, ahogy eddig még soha
Mamutvadászok / Dr. Csont – a Természettudományi Múzeum múzeumi „játéka”
Bélyegmúzeum érdekes feladatai
„A hangszerek világa” – interaktív hangszerbemutató a Leskowsky Hangszergyűjtemény jóvoltából


Minden állomáson az elért teljesítményt pontozzuk és a legtöbb pontszámot gyűjtő osztály egy iskolaszínházi meghívást nyer a Momentán Társulat és Jocó bácsi közös előadására, a Rögtönzött Szülői Értekezletre, április 22-re.

#9999FF2017. Április 11. , Kedd 12:00Iskolai edukációs programsorozat - Óbudai Árpád Gimnázium

A programsorozat célja, hogy interaktív játékos tanulás keretében ösztönözzük a diákokat, tanárokat és a szülőket is arra, hogy megismerjék a ...

Iskolai edukációs programsorozat - Óbudai Árpád Gimnázium
1034 Budapest, Nagyszombat utca 19.



A programsorozat célja, hogy interaktív játékos tanulás keretében ösztönözzük a diákokat, tanárokat és a szülőket is arra, hogy megismerjék a múzeumi programkínálatot és gyakrabban látogassák meg e múzeumokat. A Mozaik Múzeumtúra ingyenesen letölthető mobil applikációja közel 400 múzeumot tesz egy kattintással elérhetővé, megkönnyítve a programszervezést is.

Az iskolában a feladatok, programok korosztály szerinti bontásban külön tematikával kerülnek lebonyolításra az 5-6. osztály, valamint a 7-8. osztály tanulói számára. Az osztályok már az esemény előtt foglalkoznak a témával, készülnek a programokra, amelyek parallel futnak. Lesz, aki vetélkedőn méri össze az erejét, lesz, aki addig állomásokon ügyeskedik.

Ízelítő a programból:
(helyszínenként változó összetételben)
Arany János „kocsma kvíz” – az Arany János Emlékév kapcsán interaktív kvízjáték
1956-os történelmi játékok – Mit jelent Neked ma a SZABADSÁG?
Kodály Emlékév kapcsán hangszerek és zenepedagógiai játékok
Fotózkodj! - korabeli jelmeztár
Tudományos „mozi” - időutazás a Da Vinci Learning TV csatornával
Irodalmi szalon – versek, ahogy eddig még soha
Mamutvadászok / Dr. Csont – a Természettudományi Múzeum múzeumi „játéka”
Bélyegmúzeum érdekes feladatai
„A hangszerek világa” – interaktív hangszerbemutató a Leskowsky Hangszergyűjtemény jóvoltából


A 5-6. évfolyamosok közötti nyertes osztály egy meghívást nyer április 22-én egy fergeteges iskolaszínházi produkcióra Jocó bácsival és a Momentán Társulat színészeivel a K11 Művészeti és Kulturális Központba.

#0099002017. Április 12. , Szerda 9:00Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs programsorozat Kistarcsán

A programsorozat célja, hogy interaktív játékos tanulás keretében ösztönözzük a diákokat, tanárokat és a szülőket is arra, hogy megismerjék a ...

Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs programsorozat Kistarcsán
Simándy József Általános Iskola, 2143 Kistarcsa, Ifjúság tér 3.



Tárlatvezetés középiskolások részére a Petőfi Irodalmi Múzeum ’Lebomló tükrei az emlékezetnek. Erdélyi alkotók és 1956’ c. kiállításában.
A programokon való részvételről az info@oroksegintezet.hu e-mail címen tud érdeklődni, a programok regisztráció kötelesek.

Érdekel a történelem, az irodalom, a képzőművészetek? Vegyél részt az ’56-os Múzeumtúrán és megtudhatod, hogy milyen hatással volt az 1956-os forradalom a képzőművészetre, irodalomra, megismerheted a forradalom szimbólumait, helytörténeti eseményeit.

Játssz velünk, gyűjtsd a matricákat!
Az ’56-os Múzeumtúra kapcsolódik a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő játékához is. Aki 2017. január 31. - 2017. április 30. között az öt ajánlott kiállításból és/vagy a kiállításokhoz kapcsolódó programokból legalább kettőt meglátogat és begyűjti a múzeumok matricáit, annak egy nagy értékű könyvcsomag a garantált ajándéka és egy egyedi ’56-os Múzeumtúra matricával is gyarapíthatja gyűjteményét. A játékhoz le kell tölteni a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást (iOS, Android)!

Az ’56-os Múzeumtúra programjait az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

 

 

#9900002017. Április 21. , Péntek 2:00’56-os Múzeumtúra - Tárlatvezetés a Petőfi Irodalmi Múzeum

Tárlatvezetés középiskolások részére a Petőfi Irodalmi Múzeum ’Lebomló tükrei az emlékezetnek. Erdélyi alkotók és 1956’ c. kiállításában. A programokon való ...

’56-os Múzeumtúra - Tárlatvezetés a Petőfi Irodalmi Múzeum
Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi utca 16.



A PanoDráma társulat darabja a Petőfi Irodalmi Múzeum Könyvtárában Szamosi Zsófia előadásában, rendező: Lengyel Anna.

Maléter Pálné életmonológja szó szerint a Mindenki c. Oscar-díjas film főszereplője, a 2017-es Magyar Filmhét Legjobb Színésznője, Szamosi Zsófia előadásában.

 “Az újságban utolsó hasábnál alul az ítéletek voltak, és az utolsó mondat az volt, hogy az ítéletet végrehajtották. Tehát az a döbbenet, hogy nincs hová menni, nincs kihez menni, nincs miért menni, mert… mert végrehajtották. (…)”

A monodráma egy ember szemüvegén keresztül mutatja be az 56-os forradalmat, és annak egyik hősét egészen a 89-es újratemetésig. Maléter Pál 41 éves sem volt, amikor 1958. június 16-án a forradalmi kormány honvédelmi minisztereként Nagy Imrével egy napon kivégezték. Özvegye, a szellemileg és fizikailag is fiatalos Gyenes Judith ma 84 éves. Vele interjúztak az alkotók hónapokon át, s ebből a 15 órányi anyagból született az előadás.

A programokon való részvételről az info@oroksegintezet.hu e-mail címen tud érdeklődni, a programok regisztráció kötelesek.

Érdekel a történelem, az irodalom, a képzőművészetek? Vegyél részt az ’56-os Múzeumtúrán és megtudhatod, hogy milyen hatással volt az 1956-os forradalom a képzőművészetre, irodalomra, megismerheted a forradalom szimbólumait, helytörténeti eseményeit.

Játssz velünk, gyűjtsd a matricákat!
Az ’56-os Múzeumtúra kapcsolódik a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő játékához is. Aki 2017. január 31. - 2017. április 30. között az öt ajánlott kiállításból és/vagy a kiállításokhoz kapcsolódó programokból legalább kettőt meglátogat és begyűjti a múzeumok matricáit, annak egy nagy értékű könyvcsomag a garantált ajándéka és egy egyedi ’56-os Múzeumtúra matricával is gyarapíthatja gyűjteményét. A játékhoz le kell tölteni a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást (iOS, Android)!

Az ’56-os Múzeumtúra programjait az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

#9999002017. Április 21. , Péntek 3:00’56-os Múzeumtúra - PALI - Maléter Pálné életmonológja

A PanoDráma társulat darabja a Petőfi Irodalmi Múzeum Könyvtárában Szamosi Zsófia előadásában, rendező: Lengyel Anna. Maléter Pálné életmonológja szó szerint a Mindenki ...

’56-os Múzeumtúra - PALI - Maléter Pálné életmonológja
Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053, Budapest, Károlyi utca 16.



Szent György-napi vásár - Mozaik Múzeumtúra Roadshow

A Mozaik Múzeumtúra tavaszi roadshow-jának harmadik, rendhagyó állomása a Vasi Skanzenben, a Szent György-napi vásáron lesz. A kézműves sokaságban mindenki találhat kedvére való programot: a Skanzen két napon át várja az érdeklődőket különféle múzeumi programokkal, foglalkozásokkal, bemutatókkal és koncertekkel.

A Szent György-napi vásárt a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum évek óta a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben szervezi, amihez  idén a Mozaik Múzeumtúra program is csatlakozott: a hétvégi rendezvényen ennek megfelelően mind a két napon múzeumi programokon, kézműves bemutatókon és foglalkozásokon vehetnek részt a vendégek. Mindkét nap lesz tárlatvezetés a Skanzen házaiban, 11 és 13 órai kezdettel csodálhatják meg a résztvevők a régi lakóépületeket. Az érdeklődők nyitott műhelyekben sajátíthatják el a szövés, kötélverés és fazekasság fortélyait, de lehetőség lesz Sárkányölő Szent György-maszkok készítésére is. Bemutatót és egész napos foglalkozást tart a Retextil Alapítvány, akiknek a jóvoltából például olyan technológiát ismerhetnek meg a résztvevők, mellyel a háztartási textilhulladékból, egyszerű, ősi eljárásokat alkalmazva (fonás, szövés, hurkolás) Retextil fonalat, majd abból berendezési és használati tárgyakat készíthetnek. Azoknak, akik kedvelik az állatokat, a Szombathelyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület kedveskedik galambfajta-bemutatóval szombaton, akik azonban inkább a földművelés vívmányai iránt érdeklődnek, megtekinthetik a kiállított mezőgazdasági gépeket.

Kézműves, natúr- és biotermékek országos vására
Programok:
Kézműves bemutatók és foglalkozások
- Retextil bemutató, egész napos foglalkozás (Retextil Alapítvány)
- Nyitott műhelyek: szövés, kötélverés, fazekasság,
- Sárkányölő Szent György maszkok készítése
Tárlatvezetés a Skanzen házaiban (11.00; 13.00)
Hagyományőrző csoportok bemutatói
Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület bemutatója
Nyugati Gyepűk Pajzsa Haditorna Egyesület bemutatója
Lovaglás és íjászat a Magor Íjász Hagyományőrző Egyesülettel
Galambfajta-bemutató - Szombathelyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület (szombaton)
Mezőgazdasági gépek bemutatója

Együttműködő partnereink:
Mozaik Múzeumtúra
Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola
Szombathelyi Szépkorúak Szövetsége
Szombathelyi Szlovén Önkormányzat

Belépőjegy:
Felnőtt: 1 000 Ft
Kedvezményes (6-18 év közötti gyermek és nyugdíjas): 500 Ft
Családi jegy 5 főig (2 felnőtt és 18 év alatti gyermekek): 2 000 Ft

#3366662017. Április 22. , Szombat Mozaik Múzeumtúra Roadshow - Szombathely

Szent György-napi vásár - Mozaik Múzeumtúra Roadshow A Mozaik Múzeumtúra tavaszi roadshow-jának harmadik, rendhagyó állomása a Vasi Skanzenben, a Szent György-napi ...

Mozaik Múzeumtúra Roadshow - Szombathely
Vasi Skanzen, 9700 Szombathely, Árpád út 30.



Szent György-napi vásár - Mozaik Múzeumtúra Roadshow

A Mozaik Múzeumtúra tavaszi roadshow-jának harmadik, rendhagyó állomása a Vasi Skanzenben, a Szent György-napi vásáron lesz. A kézműves sokaságban mindenki találhat kedvére való programot: a Skanzen két napon át várja az érdeklődőket különféle múzeumi programokkal, foglalkozásokkal, bemutatókkal és koncertekkel.

A Szent György-napi vásárt a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum évek óta a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben szervezi, amihez  idén a Mozaik Múzeumtúra program is csatlakozott: a hétvégi rendezvényen ennek megfelelően mind a két napon múzeumi programokon, kézműves bemutatókon és foglalkozásokon vehetnek részt a vendégek. Mindkét nap lesz tárlatvezetés a Skanzen házaiban, 11 és 13 órai kezdettel csodálhatják meg a résztvevők a régi lakóépületeket. Az érdeklődők nyitott műhelyekben sajátíthatják el a szövés, kötélverés és fazekasság fortélyait, de lehetőség lesz Sárkányölő Szent György-maszkok készítésére is. Bemutatót és egész napos foglalkozást tart a Retextil Alapítvány, akiknek a jóvoltából például olyan technológiát ismerhetnek meg a résztvevők, mellyel a háztartási textilhulladékból, egyszerű, ősi eljárásokat alkalmazva (fonás, szövés, hurkolás) Retextil fonalat, majd abból berendezési és használati tárgyakat készíthetnek. Azoknak, akik kedvelik az állatokat, a Szombathelyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület kedveskedik galambfajta-bemutatóval szombaton, akik azonban inkább a földművelés vívmányai iránt érdeklődnek, megtekinthetik a kiállított mezőgazdasági gépeket.

Kézműves, natúr- és biotermékek országos vására
Programok:
Kézműves bemutatók és foglalkozások
- Retextil bemutató, egész napos foglalkozás (Retextil Alapítvány)
- Nyitott műhelyek: szövés, kötélverés, fazekasság,
- Sárkányölő Szent György maszkok készítése
Tárlatvezetés a Skanzen házaiban (11.00; 13.00)
Hagyományőrző csoportok bemutatói
Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület bemutatója
Nyugati Gyepűk Pajzsa Haditorna Egyesület bemutatója
Lovaglás és íjászat a Magor Íjász Hagyományőrző Egyesülettel
Galambfajta-bemutató - Szombathelyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület (szombaton)
Mezőgazdasági gépek bemutatója

Együttműködő partnereink:
Mozaik Múzeumtúra
Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola
Szombathelyi Szépkorúak Szövetsége
Szombathelyi Szlovén Önkormányzat

Belépőjegy:
Felnőtt: 1 000 Ft
Kedvezményes (6-18 év közötti gyermek és nyugdíjas): 500 Ft
Családi jegy 5 főig (2 felnőtt és 18 év alatti gyermekek): 2 000 Ft

#3366662017. Április 22. , Szombat Mozaik Múzeumtúra Roadshow - Szombathely

Szent György-napi vásár - Mozaik Múzeumtúra Roadshow A Mozaik Múzeumtúra tavaszi roadshow-jának harmadik, rendhagyó állomása a Vasi Skanzenben, a Szent György-napi ...

Mozaik Múzeumtúra Roadshow - Szombathely
Vasi Skanzen, 9700 Szombathely, Árpád út 30.



Április 24-én 10 és 14 óra között az Eötvös Loránd Általános Iskola felsősei a klasszikus tanórák helyett érdekes múzeumi programokon, vetélkedőkön vesznek részt a Mozaik Múzeumtúra jóvoltából. Lesz itt bélyegmúzeumi foglalkozás, korabeli jelmeztár, fergeteges vetélkedő Jocó bácsival, interaktív hangszerbemutató, időutazás és sok meglepetés.

A Mozaik Múzeumtúra iskolai programjáról:
A Mozaik Múzeumtúra országos múzeumnépszerűsítő program. Múzeumi foglalkozásokat, kiállításokat, programokat viszünk el a diákokhoz és ezen interaktív játékos tanulás keretében ösztönözzük őket arra, hogy a tanáraikkal, szüleikkel is gyakrabban látogassák meg ezen múzeumokat. Az eseményen a MOSOLY és az ÉLMÉNY garantált!

Ízelítő az Eötvös Általános Iskolában megtartott programból:
• Arany János „kocsma kvíz” – az Arany János Emlékév kapcsán interaktív kvízjáték
• A hangszerek világa - Leskowsky Hangszergyűjtemény interaktív hangszerbemutató órája• Toldi erőverseny interaktív erő és észjátékok – Veled Kerek nyári tábor csapatával
• Tudományos „mozi” - időutazás a Da Vinci Learning TV csatornával – projektor és laptop
• Bélyegmúzeum interaktív múzeumpedagógiai foglalkozása
• Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely huszárság, mint a legmagyarabb fegyvernem történetét (Mátyás korától a II. világháborúig), - ide szintén szükségünk lesz projektorra, laptopra is
• Fotózkodj és slammelj! - korabeli jelmeztár, random irodalmi szalonnal – háttérben a PILVAX fal
+
Udvar: Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely - alaki kiképzés az 1848/49-es szabadságharc harcalaki mozzanataiból

#FF66002017. Április 24. , Hétfő 10:00Iskolai edukációs programsorozat - Eötvös Loránd Általános Iskola

Április 24-én 10 és 14 óra között az Eötvös Loránd Általános Iskola felsősei a klasszikus tanórák helyett érdekes múzeumi programokon, ...

Iskolai edukációs programsorozat - Eötvös Loránd Általános Iskola
Eötvös Loránd Általános Iskola, 2440 Százhalombatta, Liszt Ferenc sétány 2.



Április 27-én 8 és 13 óra között a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium felsősei a klasszikus tanórák helyett érdekes múzeumi programokon, vetélkedőkön vesznek részt a Mozaik Múzeumtúra jóvoltából. Lesz itt bélyegmúzeumi foglalkozás, korabeli jelmeztár, fergeteges vetélkedő Jocó bácsival, interaktív hangszerbemutató, időutazás, katonai kiképzés és sok meglepetés.

A Mozaik Múzeumtúra iskolai programjáról:
A Mozaik Múzeumtúra országos múzeumnépszerűsítő program. Múzeumi foglalkozásokat, kiállításokat, programokat viszünk el a diákokhoz és ezen interaktív játékos tanulás keretében ösztönözzük őket arra, hogy a tanáraikkal, szüleikkel is gyakrabban látogassák meg ezen múzeumokat. Az eseményen a MOSOLY és az ÉLMÉNY garantált!

Ízelítő a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban megtartott programból:
- Arany János „kocsma kvíz” – az Arany János Emlékév kapcsán interaktív kvízjáték
- hangszerbemutató a Leskowszky Hangszergyűjtemény jóvoltából
- Tudományos „mozi” - időutazás a Da Vinci Learning TV csatornával
- Bélyegmúzeum interaktív múzeumpedagógiai foglalkozása
- Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely huszárság, mint a legmagyarabb fegyvernem történetét (Mátyás korától a II. világháborúig), - ide szintén szükségünk lesz projektorra, laptopra is
- Rendhagyó Irodalmi szalon- Arany János (slam poetry, képregény, stb)
+
Udvar: Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely - alaki kiképzés az 1848/49-es szabadságharc harcalaki mozzanataiból

#9900002017. Április 27. , Csütörtök 8:00Iskolai edukációs programsorozat - Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium

Április 27-én 8 és 13 óra között a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium felsősei a klasszikus tanórák helyett ...

Iskolai edukációs programsorozat - Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium
Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium, 1124 Budapest, Meredek utca 1.



A Mozaik Múzeumtúra tavaszi Roadshow 4. állomása Szolnok! Színes programokkal várunk minden kedves múzeumbarátot!

09:00 -11:00 Múzeumi órák
Helyszíne: Damjanich János Múzeum, 5000 Szolnok, Kossuth tér 4.
Délelőtti foglalkozások diákok számára a „Formosa aranykincse”: Tajvan szigete egy csésze teán keresztül című időszaki kiállításunkban és a 2016-ban megnyitott „Mesélő dobozok” Rádió-televízió gyűjteményben.

11:00 – 12:00 „Középkori lakoma”
Helyszín: Damjanich János Múzeum, 5000 Szolnok, Kossuth tér 4 - I. emeleti Képtárban.
Zay Orsolya, a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársának ismeretterjesztő gasztrotörténeti előadását hallgathatják meg az érdeklődők az Múzeum I. emeleti Képtárban.

12:40 – 14:20 „Kérdezd a muzeológust!” Kihelyezett óra
Helyszíne: Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, 5000 Szolnok, Tiszaparti sétány
A múzeum munkatársai külső helyszínen, a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban válaszolnak a diákok múzeumi munkával kapcsolatos kérdéseire. Régész, történész, néprajzkutató mesél hivatása szépségeiről, illetve árnyoldalairól, illetve az intézményünkben található kiállításokról.

14:00 – 14:30 New Toptalent Fit-Kid SE bemutatója
Helyszíne: Damjanich János Múzeum, 5000 Szolnok, Kossuth tér 4.- Múzeum előtti színpad
Több éve működik a szolnoki New TopTalent Sportegyesületben a Fit-Kid utánpótlás nevelése. A Fit-Kid speciálisan gyerekek részére kifejlesztett sportág, mely ötvözi a torna, a ritmikus gimnasztika és a tánc elemeit.

17:00 – 17:30 „Életre kelt középkor”
Helyszíne: Damjanich János Múzeum, 5000 Szolnok, Kossuth tér 4.- A Múzeum díszudvara
1400-as évek korával foglakozó szolnoki székhelyű katonai hagyományőrző csoport, a Zolnok Bandérium bemutatója.

17:30 – 18:00 „Folyékony bársony”
Helyszíne: Damjanich János Múzeum, 5000 Szolnok, Kossuth tér 4.- A Múzeum díszudvara
A szolnoki Bereczki Máté Gazdakör tart bortörténeti előadást és bemutatót.

18:30 – 19:00 Cuháré Néptáncegyüttes táncelőadása
Helyszíne: Damjanich János Múzeum, 5000 Szolnok, Kossuth tér 4.- Múzeum előtti színpad
A Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola 1996 óta működő együttese a Cuháré Néptáncegyüttes ad több táncból álló színes műsort.

19:00 – 21:00 Inmates koncert
Helyszíne: Damjanich János Múzeum, 5000 Szolnok, Kossuth tér 4.- A Múzeum díszudvara
A szolnoki csapat 2015-ben mutatkozott be a város egyik nyári fesztiválján. Rock, blues,- és country zenei feldolgozásokat adnak elő.

18:00 – 20:00 „Tabáni mesék”
Helyszíne: Tabáni Tájház, 5000 Szolnok, Tabán 24.
Az egykori szolnoki Tabánra emlékezve a Damjanich János Múzeum munkatársai színes előadások keretében mutatják be a hajdani városrészt.
A programon való részvétel – a Tájház befogadóképessége miatt - előzetes regisztrációhoz kötött. E rendezvény egyik célja a tárgygyűjtés is, így a szervezők szeretettel várják a Tabánhoz kapcsolódó tárgyfelajánlásokat.

11:00-15.00 Rendhagyó tárlatvezetés

Helyszíne: Szolnoki Galéria, 5000 Szolnok, Templom út 2.

Az univerzum árnyékában c. időszaki kiállításhoz kapcsolódóan egy rendhagyó kurátori tárlatvezetésen vehetnek részt a látogatók a Munkácsy-díjas festőművész, Bereznai Péter, valamint Lestyán-Goda János szobrászművész vezetésével.

#6600CC2017. Április 28. , Péntek 9:00Mozaik Múzeumtúra Roadshow – Szolnok

A Mozaik Múzeumtúra tavaszi Roadshow 4. állomása Szolnok! Színes programokkal várunk minden kedves múzeumbarátot! 09:00 -11:00 Múzeumi órák Helyszíne: ...

Mozaik Múzeumtúra Roadshow – Szolnok
Szolnok

Mutassa az összes kategória eseményeit