Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
2018. Június
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
28 29 30 31
1
2
3
4
5
6
7
8

A Mozaik Múzeumtúra 2018 tavaszi Roadshow-jának harmadik állomása Keszthely lesz, ahol a város több múzeumában számtalan programmal várnak kicsiket és nagyokat!

 

TITKOK ÉS REJTÉLYEK NYOMÁBAN KESZTHELY MÚZEUMAIBAN

Részletes program

Helikon Kastélymúzeum - Keszthely, Kastély u. 1.
Régi grafikai nyomdatitkok – a linómetszés technikája
10:00 -
A foglalkozás során a résztvevők megismerkedhetnek a Helikon Könyvtár metszetgyűjteménye segítségével a sokszorosított grafikai technikákkal, és kipróbálhatják a linómetszet készítését.
Ajánlott korosztály: 5–8. évfolyam

A vasút rejtelmei
10:00 -
A Helikon Kastély történelmi modellvasút kiállítása ad otthont a foglalkozásnak, amely során izgalmas és meglepő tények derülnek ki a vonatok világáról.
Ajánlott korosztály: 5–8. évfolyam

Detektívek, előre! Vagy hátra?
10:00 -
Mesés nyomozás a kastélyban és a parkban – a kastélymesék szereplői segítségével fény derül arra, hogy hová tűnt Csiga Csalamádé.
Ajánlott korosztály: óvodások és 1–2. évfolyam
A foglalkozásokra előzetes regisztráció szükséges az alábbi címen: helikonmuhely@festeticskastely.hu

Egy csendes fürdőváros bűnös titkai
15:00 -
A városi séta során bejárjuk Keszthely belvárosát, és közben belelátunk a város 19–20. századi sötét és borzongató történelmébe.
Találkozási pont: a szökőkút a Festetics-kastély előkertjében

A pincétől a padlásig
17:00 -
Megnyílnak a Festetics-kastély rejtett terei, miközben megelevenedik a főúri otthon építéstörténete. Megtudjuk, melyek a kastély legrégebbi téglái, mire szolgált az angolakna, és hogyan lehet felfüggeszteni egy mázsás súlyú csillárt.
Találkozási pont: a szökőkút a Festetics-kastély előkertjében

Az éjszaka fényei
20:00 -
Odakint kihunynak a fények, bezár a múzeum, elsötétül a történelmi modellvasút kiállítás terepasztala… vagy mégsem? Hiszen a vonatokon és az állomásokon éjszaka sem áll meg az élet! Ezen az estén éjszakai világításban csodálhatjuk meg a miniatűr vasúti világot.
Ajánlott korosztály: 0–99 év
A kiállítás befogadóképessége miatt a programra előzetes regisztráció szükséges az alábbi címen: modellvasut@helikonkastely.hu

Kincsvadászat az éj leple alatt
20:00 -
Bár a kastély enteriőrkiállítása sötétbe borult, egy jó zseblámpa és egy detektívfüzet segítségével megtalálhatod az elrejtett kincset. Ha nem riaszt a recsegő parketta, vagy a nyikorgó ajtók, és a saját árnyékodtól sem ijedsz meg, itt a helyed!
Ajánlott korosztály: gyerekek 8–12 éves korig (+ szülők)
A kiállítás befogadóképessége miatt a programra előzetes regisztráció szükséges az alábbi címen: helikonmuhely@festeticskastely.hu


Balatoni Múzeum - Keszthely, Múzeum u. 2.
Szőlészeti és borászati tárgyak a múzeum gyűjteményéből
10:00 -
A 120 éves néprajzi gyűjtemény olyan tárgyakat őriz, amelyek rendeltetését kevesen ismerik, viszont egy szakma történetének megismerésében kiváló segítséget jelentenek az egykor használt tárgyak és a hozzájuk fűződő érdekességek, történetek.
Ajánlott korosztály: 5–12. évfolyam; egyetemisták

Márciusi ifjak a Balatoni Múzeumban – 48-as műtárgyak
10:00 -
Kevesen mondhatják el, hogy kézbe foghatták Kossuth Lajos egyik pisztolyát, de akik a foglalkozáson részt vesznek, ezt is megtehetik! A Kossuth-pisztolyon kívül szablyák, különleges fegyverek, jatagánok is terítékre kerülnek az interaktív foglalkozáson. A fegyverekhez kapcsolódó történeteken keresztül a történelemkönyvektől eltérően érdekesebb oldalról ismerhető meg a ’48-as szabadságharc.
Ajánlott korosztály: 5–12. évfolyam; egyetemisták
A foglalkozásokra előzetes regisztráció szükséges az alábbi címen: muzeumpedagogia@balatonimuzeum.hu

120 éves a Balatoni Múzeum - Korabeli dokumentumok segítségével betekintés a múzeum múltjába, kötetlen beszélgetés történész vezetésével
18:00 -
Nemcsak a múzeum, hanem Keszthely város elmúlt 120 éve is megelevenedik azokon a ritka dokumentumokon, amelyeket kézbe vehet az érdeklődő. A tájékozódást a múzeum történésze segíti. Akár egyik ősödre is lelhetsz az eredeti írások között!

Szőlészet, borászat egykor és ma - Kötetlen beszélgetés néprajzkutató vezetésével
18:00 -
Keszthely múltjában és jelenében a szőlészet és a bor mindig jelen volt és van. Nemcsak a szakmabeliek, hanem a hobbiborászok számára is érdekes lehet megismerni, az ősök hogyan, milyen eszközökkel termesztették a szőlőt, állították elő a borokat.

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár – Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely - Keszthely, Bercsényi u. 65-67.
Régi tárgyak nyomában
9:00, 9:30
A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a dédszüleik korából származó tárgyakkal, a konyha és kamra edényeivel, használatuk hagyományaival.

A pásztorélet titkai
10:30, 11:00
A foglalkozás során a gyerekek sok érdekességet tudhatnak meg a pásztorok életéről, személyes tárgyairól, az állatok számadásánál használt rovásírásról.

Majorbéli erőpróba
9:00, 9:30,10:00,10:30,11:00,11:30
A gyerekek egy változatos akadálypályán haladhatnak végig, ahol megmérethetik magukat ügyességi feladatokban, kipróbálhatják a kocsihúzást, a taligázást, a kötélhúzást és különböző egyensúlyozó és célbadobó gyakorlatokat.
A foglalkozásokra előzetes regisztráció szükséges az alábbi telefonszámon: + 36 83 311569

Családi nyárköszöntő kora esti party
19:00–23:00
Az Élménygazdaság lugasa hangulatos helyszínt biztosít egy bográcsos partyhoz. A kora esti órákra tekintettel gyermekes családokra is számítunk. A zenés rendezvény jó alkalom egy tanévbúcsúztatóhoz és nyárköszöntéshez. A feltáruló növényi titkok, családi feladatlapok, a sok játék, a boszorkányos italok, a bográcsos finomságok kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó szórakozást ígérnek.
A belépés díjtalan, az ital- és ételfogyasztás térítéssel vehető igénybe.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

#FF99002018. Június 08. , Péntek Mozaik Múzeumtúra Roadshow - Keszthely

A Mozaik Múzeumtúra 2018 tavaszi Roadshow-jának harmadik állomása Keszthely lesz, ahol a város több múzeumában számtalan programmal várnak kicsiket és ...

Mozaik Múzeumtúra Roadshow - Keszthely
Keszthely

9
1
Mutassa az összes kategória eseményeit