Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
2018. Augusztus
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
30 31
1
2
3

A Mozaik Múzeumtúra a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen városi kulturális sétát szervez 2018. augusztus 3-án, pénteken Tihanyba a Mozaik Múzeumtúra és a TKME pecsételős játék kedvelői számára.

Program:

  • Körséta Tihany nevezetességei között (Attila-domb, kálvária, Visszhang-domb, Echo szobor, Forrás-barlang, magtárból lett művelődési ház stb.)
  • Megtekintjük Kovács Gábor Kortárs Művészeti Gyűjteménye idei tárlatát a KOGART Galériában, mottója: Táj-kép történetek a XIX. századi magyar festészetből.
  • Felkeressük a bencés főapátság fogadóépületét, hogy megtekintsük a bemutatkozó filmjüket, majd átsétálunk a barokk apátsági templomba, s onnan tovább a múzeumukba.
  • Lemegyünk I. András király kriptájába, s körülnézünk a IV. Károly emlékszobában is.
  • Ha kedvünk tartja, bekukkanthatunk a Szamos Marcipán Múzeumba.
  • A páratlan panorámával szolgáló Pisky sétányon indulva az Ősközségből leballagunk a Fürdőtelepre a hajóállomáshoz.
  • Kétórás hajókirándulást teszünk a tavon, először a Tihanyi-félsziget megkerülésével, majd a Sajkodi-öböl s tovább Örvényes előtt, kikötve egy-egy percre Balatonudvariban és Akaliban, végül átszelve a tavat megérkezünk Balatonszemes kikötőjébe. Elhagyva a mólót, a fürdőtelep parkján át megérkezünk az állomásra. A Déli Vasút 1861. április 1-jén megnyílt vonalán indulunk vissza a főváros irányába.

Túravezető: Haraszti Gábor, telefonja: +36-20-946-4659, tkme@tkme.hu.

Találkozó: a Budapest Déli pu-ról 07:00 órakor Tapolcára induló Kék hullám sebesvonat első kocsijában. Kelenföldről 07:07-kor, Székesfehérvárról 07:57-kor indul tovább. Csatlakozási lehetőség Balatonfüred autóbuszállomáson (az állomás kijáratától rögtön jobbra találjuk), a helyből induló tihanyi busz felszállóhelyén, 09:10-kor. Ha a vonat késik, értelemszerűen a csatlakozásra is később kerülhet sor.

Részvétel: indulás előtt két nappal telefonos jelentkezést kérünk! Minden a teljes programon résztvevőt szívesen látunk.
TKM pecsételőlapját ne felejtse otthon! Vasúti menetjegy, odaúti gyorsvonati pótjegy, visszaúti helyjegy váltása egyénileg.

Étkezés: egyénileg, hazai csomagból. Kávé, frissítő, fagylalt stb. fogyasztási lehetőség Tihanyban.

Vonatjegy oda- és visszaútra, valamint az odaúti gyorsvonati pótjegy, továbbá a hazaúti helyjegy együtt teljesárú 5545 Ft, félárú 3025 Ft, 90 %-os 1005 Ft, 65 év felettieknek 505 Ft.

Hajójegy: 1800 Ft, diák és nyugdíjas 1350 Ft, 4–14 éves korig 900 Ft.

Busz: 310 Ft

Belépők: 2500 Ft, nyugdíjas 1350 Ft, diák 2000 Ft, de 26 éves kor alatt 700 Ft.

Visszautazás: A Keszthely felől érkező, Balatonszemesről 19:40-kor tovább induló Balaton expresszvonattal.

Az esemény Facebook oldala: Tihanyi nyári Múzeumtúra

Töltse le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást a weboldalról (Android, iOS) vagy a múzeumok előtt kihelyezett Mozaik Múzeumtúra Megállítótáblán található QR kód segítségével és regisztrálja be adataidat!

Mindenkit szeretettel várunk!

#FF99002018. Augusztus 03. , Péntek Tihanyi nyári Múzeumtúra – a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen.

A Mozaik Múzeumtúra a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen városi kulturális sétát szervez 2018. augusztus 3-án, pénteken Tihanyba a Mozaik Múzeumtúra és ...

Tihanyi nyári Múzeumtúra – a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen.
Tihany

4
5
6
7
8
9

A Mozaik Múzeumtúra a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen városi kulturális sétát szervez 2018. augusztus 23-án, csütörtökön Kunszállásra a Mozaik Múzeumtúra és a TKME pecsételős játék kedvelői számára.

Program:

  • Séta a kiskunsági falu látnivalói között (Kármelhegyi Boldogasszony templom, parkosított utcák, kovácsműhely stb.).
  • A Dr. Gyöngyösi Mátyás Helytörténeti Gyűjtemény megtekintése és ünnepélyesen bélyegzőhelyünkké avatása.
  • Felkeressük Hatvani Béla úr magángyűjteményét, az Órák Házát, mely év eleje óta már pecsételőőhelyünk. Hétszáznál több fali-, bútor-, asztali, ébresztő, úti, zseb- és karórát tekinthetünk meg. Igen sok művészi, különleges darab van köztük. Egy toronyóra szerkezetét is megszemlélhetjük közelről.

Túravezető: Haraszti Gábor, telefonja: +36-20-946-4659, tkme@tkme.hu.

Találkozó: a Budapest Nyugati pu-ról 07:53-kor Szeged felé induló Hírös intercity negyedik kocsijában. Megáll Zuglóban (i. 07:59), Kőbánya–Kispesten (i. 08:07), Ferihegyen (i. 08:13). Szolnok (i. 08:15) felől jövők Cegléden csatlakozhatnak. Kecskeméten az érkezéskor az előcsarnokban lehet hozzánk csatlakozni, 09:15-kor.

Részvétel: Indulás előtt két nappal telefonos jelentkezést kérünk! Minden a teljes programon résztvevőt szívesen látunk.
TKM pecsételőlapját ne felejtse otthon! Vasúti menetjegy és gyorsvonati pótjegy váltása egyénileg.

Utazás:Budapest Nyugati — Kecskemét és vissza intercity vonattal, nem helyjegyköteles kocsiban, Kecskemét — Kunszállás és vissza autóbusszal.

Étkezés: szolid áron megebédelünk a jó konyhájú helyi Pál Vendéglőben.

Vonatjegy és gyorsvonati pótjegy oda-vissza útra Nyugatiból és Zuglóból: teljesárú 4750 Ft, félárú 2550 Ft, 90 %-os 790 Ft, 65 év felettieknek 350 Ft. Kőbánya–Kispesttől: teljesárú 4020 Ft, félárú 2160 Ft, 90 %-os 670 Ft, 65 év felettieknek 300 Ft.

Buszjegy oda-vissza: teljesárú 930 Ft, félárú 470 Ft, 90%-os kedvezménnyel 90 Ft

Belépődíj: várhatóan csak szíves adományunkra számítanak résztvevőnként.

Visszautazás:16:48-kor a Szeged felől érkező Feszty intercityvel. Cegléden csatlakozás van Szolnok (é. 17:45) felé. Vonatunk megáll Ferihegyen (é. 17:44), Kőbánya–Kispesten (é. 17:50), Zuglóban (é. 17:58), Budapest Nyugati pu-ra érkezik 18:07-kor.

Az esemény Facebook oldala: Kunszállási nyári Múzeumtúra

Töltse le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást a weboldalról (Android, iOS) vagy a múzeumok előtt kihelyezett Mozaik Múzeumtúra Megállítótáblán található QR kód segítségével és regisztrálja be adataidat!

Mindenkit szeretettel várunk!

 

#FF99002018. Augusztus 23. , Csütörtök Kunszállási nyári Múzeumtúra – a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen.

A Mozaik Múzeumtúra a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen városi kulturális sétát szervez 2018. augusztus 23-án, csütörtökön Kunszállásra a Mozaik Múzeumtúra és ...

Kunszállási nyári Múzeumtúra – a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen.
Kunszállás

A Mozaik Múzeumtúra a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen városi kulturális sétát szervez 2018. augusztus 28-án, kedden Békéscsabára a Mozaik Múzeumtúra és a TKME pecsételős játék kedvelői számára.

Program:

  • Körséta a viharsarki megyeszékhely belvárosi látnivalói között (evangélikus nagy- és kistemplom, Fiume Szálló, Réthy Béla patikája, Szent Antal plébániatemplom, az AEGV –Első Alföldi Gazdasági Vasút – volt állomásépülete, Élővíz-csatorna menti szoborpark, egykori Árpád malom, Jókai Színház, sétálóutca stb.).
  • A XX. század eleji szatócsüzletek hangulatát felidéző, közel 30 éve először megnyílt Boltmúzeum felkeresése a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola épületében, ahol Bagyinka Erzsébet tanárnő fogad és kalauzol bennünket.
  • Ismerkedés az Élővíz-csatorna gátján létesült Turisztikai Főpályaudvarral. A vasúti és utasellátó relikviákon kívül időszaki kiállítás megtekintése, helybéli frissítő és mellé a magunkkal hozott szendvics fogyasztása, pihenő.
  • Látogatás a most felújított Szlovák Tájházban.
  • Megtekintjük a Schéner Mihály festőművész, bábtervező munkáit is őrző Meseházat.
  • Ellátogatunk a nevével egyezően valóban Mesés Babaház különleges magángyűjteménybe. Megtekintjük bájos kincseit, majd ünnepélyesen bélyegzőhelyünkké avatjuk

Túravezető: Haraszti Gábor, telefonja: +36-20-946-4659, tkme@tkme.hu.

Találkozó: a Budapest Keleti pu-ról 06:10-kor Békéscsabára induló gyorsvonat második kocsijában. Csatlakozási lehetőség Szolnokon 07:34-kor és Békéscsabán az érkezéskor, a csarnokban 08:40-kor.

Részvétel: indulás előtt két nappal telefonos jelentkezést kérünk! TKME pecsételőlapját ne felejtse otthon! Vasúti menetjegy és gyorsvonati pótjegy váltása egyénileg.

Jelentkezés Haraszti Gábor túravezetőnél, telefonja: +36-20-946-4659.

Utazás: Budapest Keleti — Békéscsaba és vissza gyorsvonattal

Étkezés: utazás közben és a Turisztikai Főpályaudvaron, hazai csomagból.

Vonatjegy és gyorsvonati pótjegy oda-vissza útra: teljesárú 7410 Ft, félárú 4010 Ft, 90 %-os 1270 Ft, 65 év felettieknek 590 Ft.

Belépődíj: várhatóan 2500 Ft, diák és nyugdíjas 2000 Ft.

Visszautazás: 18:19-kor a Lőkösháza felől érkező gyorsvonattal, Szolnokon megáll 19:25-kor, Bp. Keletibe érkezik 20:50-kor.

Az esemény Facebook oldala: Békéscsabai nyári Múzeumtúra

Töltse le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást a weboldalról (Android, iOS) vagy a múzeumok előtt kihelyezett Mozaik Múzeumtúra Megállítótáblán található QR kód segítségével és regisztrálja be adataidat!

#FF99002018. Augusztus 28. , Kedd Békéscsabai nyári Múzeumtúra – a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen

A Mozaik Múzeumtúra a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen városi kulturális sétát szervez 2018. augusztus 28-án, kedden Békéscsabára a Mozaik Múzeumtúra és ...

Békéscsabai nyári Múzeumtúra – a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen
Békéscsaba

1 2
Mutassa az összes kategória eseményeit