Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
2018. Október
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
1
2
3

 

A Mozaik Múzeumtúra a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen városi kulturális sétát szervez 2018. október 3-án, szerdán Hatvanba a Mozaik Múzeumtúra és a TKME pecsételős játék kedvelői számára.

Program:

  • Az idén január 13-án 80 éves korában elhunyt TKME elnökségi tag, a jeles tanár, helytörténész, természetjáró, túravezető, klubvezető sírjának megkoszorúzása. Tavaly hallhattuk tőle utoljára búcsúzáskor: „Legyetek jók és vidámak”. Lerójuk kegyeletünket Péter barátunk, a mindig kedves szavú, segítőkész, mosolygós lokálpatrióta, a negyedszázadon át aktív és fáradhatatlan tagtársunk sírhantja előtt. Megfogadjuk, hogy nem felejtjük el őt!     
  • A 15 esztendeje bezárt Hatvani Cukorgyár Emlékházának felkeresése és Tájak Korok Múzeumok pecsételőhellyé avatása. A gyárban 1889-ben kezdték feldolgozni a cukorrépát, s 2003-ban működött utoljára.  Az Emlékházban és udvarán egykor ott dolgozó szakavatott vezető segítségével ismerkedhetünk meg a gyártás menetével, történetével, eszközeivel, s a termékekkel.

Túravezető: Haraszti Gábor, telefonja: +36-20-946-4659, tkme@tkme.hu.

Találkozó: a Keletiből 10:00 órakor Hatvanba induló személyvonat utolsó kocsijában. Megáll minden állomáson és megállóhelyen.

Csatlakozási lehetőség: minden állomáson és megállóhelyen, továbbá Hatvanban az állomáson 11:40-kor és az Újhatvani temető bejáratánál 11:55-kor.

Részvétel: indulás előtt két nappal telefonos jelentkezést kérünk! Minden a teljes programon résztvevőt szívesen látunk. TKM pecsételőlapját ne felejtse otthon! Vasúti menetjegy, odaúti gyorsvonati pótjegy, visszaúti helyjegy váltása egyénileg.

Étkezés: egyénileg, hazai csomagból. Kávé, frissítő, fagylalt stb. fogyasztási lehetőség Hatvanban.

Vonatjegy menettérti vonatjegy Budapestről 2600 Ft  (félárú 1300 Ft, 90%-os 260 Ft). Helyi autóbuszjegy 2×250=500 Ft. 65 év felettieknek díjmentes az utazás.

Visszautazás: várhatóan a Keleti pu-ra 18:00 órakor érkező személyvonattal. Az odaúthoz hasonlóan megáll minden állomáson és megállóhelyen.

Töltse le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást a weboldalról vagy a múzeumok előtt kihelyezett Mozaik Múzeumtúra Megállítótáblán található QR kód segítségével és regisztrálja be adataidat!

Mindenkit szeretettel várunk!

#FF66002018. Október 03. , Szerda Hatvani Múzeumtúra – Kiss István Péter Emléktúra

  A Mozaik Múzeumtúra a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen városi kulturális sétát szervez 2018. október 3-án, szerdán Hatvanba a Mozaik Múzeumtúra és ...

Hatvani Múzeumtúra – Kiss István Péter Emléktúra
Hatvan

4
5
6

2018. október 6-án, szombaton kényelmes gyalogtúra lesz vasútbarát országjárók számára a Tájak — Korok — Múzeumok Egyesület és a Mozaik Múzeumtúra szervezésében.

Program:

  • Rövid séta Szentkirályszabadján, majd innen Potyomán érintésével kisétálunk az Apáca fara, illetve a Cseri-hegy alá, a Vödör-völgybe az egykori vasút nyomvonalához, mely ma kerékpárút.
  • Gyalogtúra az 1909-ben épült, 1969-ben felszedett Veszprém — Alsóörs vasútvonal legszebb szakaszán.
  • Megállunk Balatonalmádi-Remetevölgy mh. felvételi épülete és a szomszédos volt szolgálati lakás előtt.
  • Leereszkedünk a Remete-patakhoz, hogy megszemléljük a vasúti műtárgyat.
  • Felkapaszkodhatunk az Öreg-hegy tetejére a Wesselényi-kilátóhoz, új nevén Óvári messzelátóhoz, a Vörös homokkő tanösvény érintésével.
  • Megszemléljük a hajdani Balatonalmádi–Öreghegy megálló lakóházzá átalakított felvételi épületét.
  • Vonalbejáró sétánk különleges helyszíne az egykor volt hangulatos vasútra emlékeztető látvány: a 375.680 számú szertartályos gőzmozdony.
  • A nyomvonal követése végén sétát teszünk Káptalanfüred villatelepén.
  • A nemzeti gyásznapon tett túránk során megemlékezünk az 1849. október 6-i aradi áldozatokról és a XX. – XXI. században zömében szükségtelenül felszámolt illetve leállított ötvennél is jóval több vasútvonalunkról.

Túravezető: Haraszti Gábor +36-20-946-4659, tkme@tkme.hu

Találkozó: A Kelenföld állomásról 06:37-kor induló szombathelyi gyorsvonat harmadik kocsijában. Csatlakozási lehetőség Veszprémben a vonat érkezésekor a szigetperonon.

Részvétel: Előzetes jelentkezést kérünk a túravezető telefonján pénteken délutánig. Menettérti vasúti jegy és odaúti gyorsvonati pótjegy váltása egyénileg.
Teljesárú 2375+2200 = 4575 Ft; félárú 1275+1100 = 2375 Ft; 90%-os 395 + 220 = 615 Ft; autóbuszjegy: 2×250 = 500 Ft.

Étkezés: Délelőtt kávé-megálló, a kora délutáni órákban ebéd lehetőség étteremben.

Visszautazás: a délutáni órákban. Figyelem: a túránk napján a Déli pu. zárva, ezért megyünk Kelenföldről.

Töltse le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást a weboldalról (www.mozaikmuzeumtura.hu) vagy a múzeumok előtt kihelyezett Mozaik Múzeumtúra Megállítótáblán található QR kód segítségével és regisztrálja be adatait!

Mindenkit szeretettel várunk!

#3366FF2018. Október 06. , Szombat Remete-völgyi vasútvonal emléktúra

2018. október 6-án, szombaton kényelmes gyalogtúra lesz vasútbarát országjárók számára a Tájak — Korok — Múzeumok Egyesület és a Mozaik ...

Remete-völgyi vasútvonal emléktúra
Remete-völgy

7
8
9
1 2 3 4
Mutassa az összes kategória eseményeit