Mozaik Múzeumtúra a székesfehérvári Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon!

A Kultúra.hu nyári roadshowja tegnap következő helyszínére érkezett! A székesfehérvári Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál augusztus 20 és 24. között zajló programjaihoz csatlakozik óriás építőkockájával a kulturális portál csapata. A 3D-s puzzle-ből a Mozaik Múzeumtúrában részt vevő intézmények képeit is kirakhatják a helyszínre érkező érdeklődők, akik biztosan nem távoznak üres kézzel, hiszen matricacsomagokat és gyűjtőfüzeteket kapnak ajándékba a játékért cserébe.

 

A szeptember elsejéig meghosszabbított matricagyűjtő játékból már csak másfél hét van vissza, így kiváló alkalom nyílik Székesfehérvárott az utolsó matricák begyűjtésére. A múzeumok külső képekeit rejtő ajándék matricacsomagok mellett ugyanis számos kiállítóhelyen szerezhető be belső fotókból készült matrica is a városban. A Bory-vár, a Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény, a Középkori Romkert, a Székesfehérvári Egyházmegyei Gyűjtemény, a Szent István Király Múzeum és a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény is matricákkal várja a gyűjtőfüzetüket felmutató látogatókat.

A múzeumlátogatás lehetősége mellett a Királyi Napok programjai is sok érdekességgel szolgálnak az ide érkező családok számára. A Kultúra.hu pódiumbeszélgetései során izgalmas dolgokat tudhatunk meg a néptáncosok világáról Majoros Róberttől, az Alba Regia Táncegyüttes művészeti vezetőjétől, valamint Székesfehérvár és a néptánc kapcsolatáról Brájer Éva alpolgármestertől. A 19. alkalommalmegrendezésre kerülő néptáncfesztiválról mesél majd Majoros Andor fesztiváligazgató, valamint egy érdekes órajátékkal várják a gyermekeket, ami alatt a város egyik templomának óráját felújító Kovács Jenő órásmester fog különleges munkájáról beszélni.

A fesztivál szervezői és a Kultúra.hu szerkesztősége szeretettel vár minden érdeklődőt egy családi hétvégére a székesfehérvári Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválra!