Nyáron is folytatódik a Mozaik Múzeumtúra!

Meghosszabbították a matricagyűjtő játék határidejét

A nagy érdeklődésre való tekintettel három hónappal tovább tart a Mozaik Múzeumtúra, így május 31-e helyett SZEPTEMBER 1-jéig van lehetőség gyűjteni és beküldeni a matricák hátlapjain található kódokat. Magyarország eddigi legnagyobb múzeumnépszerűsítő kampányához tízezrek csatlakoztak, és a szervezők remélik, hogy a családi nyaralások, nyári táborok, csoportos kirándulások időszakában még többen keresik fel a hazai kulturális intézményeket a játék keretében.

„Várjuk az újabb jelentkezőket a garantált ajándékokért, amelyeket a www.mozaikmuzeumtura.hu honlapon vagy a matricák hátlapjának visszaküldésével, postai úton is igényelhetnek a gyűjtőfüzetüket megtöltő résztvevők” – mondta Pápay György, a Mozaik Múzeumtúra programot koordináló Örökség Kultúrpolitikai Intézet ügyvezető igazgatója. Hozzátette: már több mint 16.000 követő kíséri figyelemmel a Mozaik Múzeumtúra Facebook-profilját, ahol nyáron is számos fotót, érdekességet fognak megosztani a múzeumtúrázó közönséggel. Tovább működik a Mozaik Múzeumtúra mobilalkalmazás is; aki szeptemberig bejelentkezik bármely, a játékban részt vevő múzeumból, háttérképet kap ajándékba.

A hosszabbításnak köszönhetően még több garantált nyeremény – féléves National Geographic-előfizetés, valamint kitűzőt, kirakót, memóriajátékot, hűtőmágnest és mobiltelefontokot tartalmazó Mozaik Múzeumtúra ajándékcsomag – találhat gazdára a túrát és a matricagyűjtést sikerrel teljesítők körében.

A szeptember 1-jéig meghosszabbított határidő további előnye, hogy azok a múzeumok is csatlakozhatnak a matricagyűjtő játékhoz, amelyeknek a nyári nyitási időpont miatt eredetileg nem lett volna erre lehetőségük. Így például a május 15-én nyitott, Bugacon található Alföldfásítási Gyűjtemény, a május 21-én nyitott pápai Gróf Esterházy Károly Múzeum, a június 1-jétől látogatható gyomaendrődi Kner Nyomdaipari Múzeum, vagy épp a szezonját június 14-én kezdő fertőrákosi Mithras Szentély is a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő pontjai lesznek.

Álom-osztálykirándulást érhet a múzeum előtt készült osztálykép

Az elsősorban fiatalokat célzó múzeumnépszerűsítő program újabb különleges akcióval próbálja a kiállítóhelyekre, múzeumokba csábítani a középiskolás korosztályt.  A szervezők az Éjszaka a múzeumban című fotópályázatra 2014. június 10-éig várják a 9-13. évfolyamos diákok jelentkezését, akik egy, a Mozaik Múzeumtúrában részt vevő múzeum előtt (vagy annak belterében) készült osztályképpel pályázhatnak. A legtöbb lájkot gyűjtő csapat nyereménye egy felejthetetlen álom-osztálykirándulás a Múzeumok Éjszakáján, ahová Hajós András kalauzolásával és egy Ikarus Cabrióval érkezhetnek.