Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Mozaik Múzeumtúra Roadshow – Sárospatak 
2019. Május 31. , Péntek    

A Mozaik Múzeumtúra Roadshow következő állomása Sárospatak lesz, ahol izgalmas programokkal várjuk a múzeumbarátokat!

 

Részletes program.

Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma – Sárospatak, Szent Erzsébet út 19.

Rendhagyó rajzóra a Rákóczi-várban

10:30

A múzeumpedagógiai foglalkozás során a gyermekek megtudhatják, miként kapcsolódik a festészet a Rákóczi-várhoz és megismerkedhetnek a festészet alaptechnikáival. Saját, választott technikával vászonra vihetik az egykori Rákóczi birtok egy szép szegletét.

Ajánlott korosztály: 5-12. osztályosok. A foglakozás időtartama: 90 perc

A foglalkozásra előzetes regisztráció szükséges az alábbi címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 0647/311-083/111-es mellék telefonszámon.

 

Lorántffy Zsuzsanna élete a Rákóczi-várban, avagy „töri óra” egy kicsit másképp

11:00

Szakmai vezetés Lorántffy Zsuzsanna példamutató életéről, a palotaszárnyban található „Rákócziak dicső kora…” kiállításban.  A hallgatóság bepillantást nyerhet a vár életében meghatározó szerepet játszó Lorántffy Zsuzsanna mindennapjaiba. Megismerhetik, mint magánszemélyt, ezáltal a történelemben meghatározó alakja könnyebben megjegyezhető lehet a fiatalok számára.

Ajánlott korosztály: 1-12. osztályosok. A szakmai vezetés időtartama: 30 perc

A szakmai vezetésre előzetes regisztráció szükséges az alábbi címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 0647/311-083/111-es mellék telefonszámon.

 

A tokaji obszidián - avagy a fekete üveg útja a nyersanyagtól az őskori ember túlélését jelentő eszközéig

12:30

A kíváncsi füleknek lehetőségük van megismerkedni egy varázslatos nyersanyaggal, melynek nem csak a látványa különleges, de a története is. Megtudhatják, hogy az őskori ember a fekete üvegből hogyan volt képes a túlélést jelentő eszközeit előállítani.

Ajánlott korosztály: 4-12. osztályosok. A program időtartama: 30 perc

A programra előzetes regisztráció szükséges az alábbi címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 0647/311-083/111-es mellék telefonszámon.

 

Az angolpark kincsei – rendhagyó „biológia óra” egy kis tesivel ötvözve

13:30

Ismerd meg legidősebb lakóit a kertnek! Egy gyönyörű séta keretében szakmai vezetést kap a hallgatóság a 6 hektárt magába foglaló angol kertünkben. A vezetés közben megismerkedhetnek az kert élővilágával, s annak legidősebb fáival. A foglakozás végén a játszóteret is birtokba vehetik a gyermekek, így a biológia órát egybehozzuk a testnevelés órával.

Ajánlott korosztály: 1-6. osztályosok. A foglakozás időtartama: 45 perc

A foglalkozásra előzetes regisztráció szükséges az alábbi címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 0647/311-083/111-es mellék telefonszámon.

 

Az 5 szintes Vörös-torony titkai, rendhagyó „töri óra” egy kis tesivel ötvözve

15:00

Egy rendkívüli tárlatvezetés során a gyermekek bejárhatják az öt szintes Vörös-torony zegzugait, és megismerhetik a történetét, miként kapcsolódik a Perényi családhoz, s hogyan lett Sárospatak Rákóczi örökség.

A vezetés egyben felfogható tornaórának is, hiszen a tornyot a pince szintjétől a legtetejéig bejárják a vállalkozó szelleműek.

Ajánlott korosztály: 2-12. osztályosok. A tárlatvezetés időtartama: 75 perc

A tárlatvezetésre előzetes regisztráció szükséges az alábbi címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 0647/311-083/111-es mellék telefonszámon.

 

Törökország Sárospatakon – Rodostó Kassán

16:30

Egy izgalmas előadás keretein belül megismerkedhetünk a Kelet – szlovákiai Múzeum tulajdonában lévő Rodostói házzal. Az épület tökéletes másolata annak a háznak, melyben Rákóczi 15 évig tartó rejtélyes száműzetését töltötte, s ami helyet ad egy gazdag Rákóczi-kiállításnak.

Az előadás időtartama: 60 perc. Az előadásra előzetes regisztráció nem szükséges.

 

A programokra szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Hely Sárospatak, Rákóczi-vár
Kapcsolat  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza