Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs program - Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola 
2020. Március 20. , Péntek,  9:00
   

FRISSÍTÉS:

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése, illetve egészségügyi kockázatok és óvintézkedések miatt rendezvényünk elmarad.

Megértésüket köszönjük!

A Mozaik Múzeumtúra 2020. március 20-án a Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskolába hozza el a múzeumok kínálatait.

A fővárosi helyszínre tervezetten a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény a világ legizgalmasabb, legkülönlegesebb zenei instrumentumaival érkezik, hogy a közös zenélés örömét átadja egy önfeledt hangszerbemutatón. A Reptár – Szolnoki repülőmúzeum VR (virtuális valóság) szemüvegek és játékok segítségével eleveníti fel az I. világháború utáni magyar repüléstörténetet 2 világhírű magyar óceánrepülő bemutatásával. A Katonai Emlékpark Pákozd fafegyverekkel és szivacsszuronyokkal, valamint császári és honvédségi ruhákkal készül a diákok számára, amelyeken keresztül különböző harcalaki mozzanatokat és történéseket modellezhetnek. Az MTVA Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely a trianoni békeszerződés utáni magyar rádiózás történetébe kalauzolja a tanulókat, bemutatva az Eiffel toronynál is magasabb Lakihegyi nagyadó torony történetét sok érdekességgel és makettekkel fűszerezve. Az MNM Esztergomi Vármúzeuma pedig ügyességi próbákon keresztül vezeti végig a gyerekeket a különböző korokon és a vár történetének egy-egy mozzanatán.

Az iskolai edukációs program során nem a gyerekek kirándulnak a múzeumokba, hanem kivételesen a kiállítóterek és a múzeumpedagógusok költöznek az iskolák termeibe egy napra. A játékos múzeumpedagógiai foglalkozások az élménypedagógia valamennyi elemét felvonultatják. Cél, hogy a diákok játszva, szórakozva jussanak ismeretanyaghoz, vagy felelevenítsék a tankönyvekből korábban már elsajátított tananyagot és megtapasztalják a tanulás örömét.

A Mozaik Múzeumtúra iskolai sorozata során a helyszíneken megjelenő múzeumok az ország különböző területeiről érkeznek. Valamennyi helyszínen legalább 5 múzeum és múzeumpedagógusaik bizonyítják be a gyerekeknek jó hangulatú, tartalmas foglalkozásokon, hogy tanulni könnyedén, örömmel, akár okos eszközök segítségével is lehet.

Hogy ne maradjon le aktuális híreinkről, kövesse munkánkat a Facebookon és az Instagramon.

Hely Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola - 1056 Budapest, Váci utca 43. -
Kapcsolat  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza