Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
DEMÓ - Digitális Edukációs Múzeumi Órák 
2020. Május 18. , Hétfő,  8:00 -  3:00
   

 

Mire számítsanak a résztvevők? Élményre, játékos tanulásra, erre az alkalomra összeállított filmekre, feladatokra egy digitális órarend keretében.

Számos izgalmas és exkluzív program vár a regisztráló diákokra, többek között Balatoni József, alias Jocó bácsi, rendhagyó interaktív vetélkedője, a Pákozdi Katonai Emlékpark huszárságról szóló filmje, a Leskowsky Hangszergyűjtemény kecskeméti bejelentkezésében pedig állatokból készült hangszereket mutat be. Szolnokról a REPTÁR jelentkezik, különleges repülőgépekkel, a Természettudományi Múzeum az állatvilágba kalauzol el minket, a Petőfi Irodalmi Múzeum virtuális múzeumi túrát kínál megidézve Arany János életrajzát, érdekességeket. Balatonfüredről kapcsoljuk a Zsidó Kiválóságok Házát, ahol 132 neves tudós életébe, találmányaiba nézhetünk bele. A Magyar Nemzeti Múzeummal a magyar lovagrendek világába cseppenhetünk bele, míg az érdi Magyar Földrajzi Múzeum 3 D-s virtuális múzeumi túráját kínálja megtekintésre. Az ország egyik legdélebbi pontjáról, Siklósról egy vidám, történelmi kalandozásokban és információkban gazdag videóklippet és bejelentkezést élhetünk át a várkapitány és udvartartása részvételével. 

A Kecskeméti Katona József Múzeum Roldolfo bűvésztrükkjeit hozza el, a Bajor Gizi Színészmúzeum jóvoltából pedig beleshetünk a kulisszák mögé. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum azt mutatja meg a diákoknak, hogyan készítsenek Camera Obscurát a saját szobájukban, míg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum az irodalmi kávéházak korát idézi meg. A Néprajzi Múzeum „Múzeum a karanténban” című sorozatuk epizódjaival jelentkezik, a Déri Múzeum a gyógyítás és patikusság témakörét járja körbe online feladatokkal.

A fentieken kívül online feladványokkal és különleges játékokkal vesz részt a Laczkó Dezső Múzeum, a Budapesti Történeti Múzeum, a Ferenczy Múzeumi Centrum, a Herman Ottó Múzeum, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, valamint a Ludwig Múzeum is.

Május 18-án, a DEMÓ program kapcsán több tucat videós film, applikáció, vetélkedő debütál. Mindenki számára lehetőség van a Mozaik Múzeumtúra közösségi oldalán nyomon követni az esemény napján a digitális órarend szerint az erre az alkalomra készült filmeket, játékokat, vagy regisztrációt követően előzetesen küldjük ki a menetrendet, annak érdekében, hogy a diákok közvetlenül a tanáruktól kaphassák meg az aznapi menetrendet, a már bevált kommunikációs csatornáikon – általában emailen.

A programban való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Várjuk azon pedagógusok, iskolaigazgatók jelentkezését, akik szeretnének diákjaiknak egy élménydús, rendhagyó tanítási napot adni ajándékba, akár az elmaradt osztálykirándulások virtuális kárpótlása céljából. 

Közreműködő múzeumok és kiállítóhelyek: 

Bajor Gizi Színészmúzeum, Budapesti Történeti Múzeum, Déri Múzeum, Ferenczy Múzeumi Centrum, Herman Ottó Múzeum, Katonai Emlékpark Pákozd, Kecskeméti Katona József Múzeum, Laczkó Dezső Múzeum, Leskowsky Hangszergyűjtemény, Ludwig Múzeum, Magyar Földrajzi Múzeum, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Természettudományi Múzeum, Néprajzi Múzeum, Petőfi Irodalmi Múzeum, Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, Siklósi Vármúzeum, RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum, Zsidó Kiválóságok Háza

 

Kapcsolat  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza