Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
DEMÓ 2 - Digitális Edukációs Múzeumi Órák 
2020. Június 04. , Csütörtök,  8:00 -  5:00
   

A múzeumpedagógiai anyagok ezúttal a NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁHOZ, június 4-hez kötődnek majd.
A gyerekek virtuális múzeumtúrájához még több és izgalmasabb múzeumi feladatot kapcsolunk, melyek megoldásaként egy DEMÓ TOTÓ-t kell kitölteniük.
A feladatsort a Szervezők alakítják ki, átlagosan 10-10 perces múzeumi feladatokkal, játékokkal.

A múzeumpedagógiai feladatokban irodalmi, történelmi, földrajzi és művészeti feladványok is szerepelnek majd. Lesz itt szó a népzene rock-gitárjáról, arról, hogy mivel töltötték idejüket a pásztorok az Instagram előtti időkben, 2 magyar bátor repülőgép pilótáról, akik világrekordot felállítva átrepülték az Atlanti-óceánt. A diákoknak divatbemutatóval is készülünk a Kárpát-medence tájegységeinek jellegzetes viseleteiről, Petőfi évtizedekre elveszett dagerrotípiájának nyomába eredünk közösen és érdekességeket lehet majd megtudni a „Vörös térképről” is, amely az 1920-as trianoni béketárgyalásra készült el. Bepillantást engedünk a Horthy-korszak társadalmi életébe is, abba, hogyan éltek akkor az emberek, mennyit kerestek, milyen szokásaik voltak, valamint híres magyar találmányokhoz – Rubik-kocka, golyóstoll, Eötvös-inga - kapcsolódó játékos feladatokat is megoldhatnak majd a diákok. Jocó bácsi, a program szakmai házigazdája pedig különleges videóval készül Trianon 100 éves évfordulójának történelmi összefüggéseiről.

A diákok a múzeumi videók, prezentációk, interaktív anyagok megtekintése után egy TOTÓ-t oldanak majd meg, melyet beküldenek a szervezőknek.
A játék továbbra is a www.mozaikmuzeumtura.hu oldalon zajlik majd, a DEMÓ TOTÓ pedig a Redmenta online kvízplatformon.

A programra elsősorban pedagógusok jelentkezését várják, akik általános iskola 5-8. évfolyamos diákjaikkal vehetnek részt a vetélkedőn és a digitális múzeumpedagógiai napon.
A tanárok, a DEMÓ első programjához hasonlóan, az esemény előtt 1 nappal megkapják a feladatokat és kérdőíveket.

A programban résztvevő múzeumok és kiállítóhelyek:

Bajor Gizi Színészmúzeum, Bélyegmúzeum, Budapesti Történeti Múzeum, Déri Múzeum, Ferenczy Múzeumi Centrum, Gödöllői Királyi Kastély, Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Iparművészeti Múzeum- Ráth György-villa, Katonai Emlékpark Pákozd, Kecskeméti Katona József Múzeum, Leskowsky Hangszergyűjtemény, Magyar Földrajzi Múzeum, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Természettudományi Múzeum, Mezőgazdasági Múzeum, Néprajzi Múzeum, Nyíregyházi Jósa András Múzeum, Petőfi Irodalmi Múzeum, Reptár - Szolnoki Repülőmúzeum, Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Kapcsolat  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza