Soproni Múzeum - Pék-ház

Gazdag régészeti, iparművészeti és helytörténeti gyűjteményei mellett a Soproni Múzeum a város céhes ipara, valamint a bányászattal kapcsolatos emlékek iránt érdeklődőknek is érdekes tárlatokat kínál.

A Pék-háznak (Bécsi utca 5.) otthont adó épület helyén már a 16. században pékműhely állt. Az utolsó tulajdonos halála után, 1972-ben a város a teljes berendezéssel együtt megvásárolta az ingatlant, ahol 1975 óta egy 19. század végi iparos-polgárcsalád életmódját, lakáskultúráját, valamint műhelyét bemutató kiállítótér működik. A Pék-ház jobb oldali szárnyában a pékség, balfelől pedig egy, az 1880–90-es éveket idéző, berendezett kétszoba-konyhás lakás helyezkedik el.9400 Sopron, Bécsi u. 5.

Nyitva tartás:január-április: zárva / csoportoknak előzetes bejelentkezés alapján látogatható május-szeptember: kedd-vasárnap 14-18 óráig október-december: zárva hétfő szünnap

+36 99 311 327
www.muzeum.sopron.hu
sopronimuzeum@gmail.com

TÁJAK-KOROK-MÚZEUMOK EGYESÜLET

Pecsétszám
862
Kiskönyvtár
105 Pékmúzeum, Brennbergbányai Bányászati Emlékház

TEMATIKA

A ajánlatai

Partita-párok 2.

2020. február 15-én, szombaton 18:00 órakor - többek között - Bach művek csendülnek fel a Bartók Emlékházban.

Bartók Béla Emlékház
Budapest


Múzeumi Esték

Kincsek föld és víz alatt

A Múzeumi Esték következő előadásán régészeink és fémkeresős munkatársaink számolnak be a 2019. év eredményeiről, valamint kamaratárlatunkban megtekinthető a restaurált különleges leletanyagunk.

Türr István Múzeum
Baja - Szentistván


Milyennek látjuk a romániai forradalmat 30 évvel később?

Tőkés László és Kozma Atya a romániai forradalomról

Az 1989. december 16-án kitört Romániában a forradalom. A romániai forradalom előtt a többi kelet-európai ország békés úton oldotta meg a rendszerváltást; Románia volt az egyedüli ország a vasfüggöny mögött, ahol az átmenet erőszakos módon zajlott, és ahol a korábbi vezetők egy részét kivégezték.

Magyar Nemzeti Múzeum
Budapest


A Kelet vonzásában

Japonizmus az Osztrák–Magyar Monarchia metszeteinek tükrében

Szépművészeti Múzeum
Budapest