Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Mozaik Múzeumtúra Roadshow – Veszprém 
2017. Május 26. , Péntek,  8:00 - 10:00
   

A Mozaik Múzeumtúra tavaszi Roadshow 6. állomása Veszprém! Színes programokkal várunk minden kedves múzeumbarátot!

 

Mozaik Múzeumtúra Roadshow – Veszprém
2017. május 26. péntek 08:00 – 22:00

Résztvevő múzeumok:
• Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény
• Dubniczay Palota
• Modern Képtár
• Laczkó Dezső Múzeum
• Művészetek Háza Veszprém

A programok ingyenesek, vagy kedvezményes belépővel látogathatóak!
• Dubniczay Palota: 50 %-os kedvezmény a belépő árából, a meghirdetett programok ingyenesen látogathatók
• Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény: 50 %-os kedvezmény a belépő árából, a meghirdetett programok ingyenesen látogathatók
• Laczkó Dezső Múzeum: ingyenes belépés a Bakonyi Házba és a Laczkó Dezső Múzeum főépületébe

14:00 – 15:00 Arany 200 - tárlatvezetés
Laczkó Dezső Múzeum, Veszprém, Erzsébet sétány 1.
A Laczkó Dezső Múzeum Arany 200 című kiállításába várjuk az érdeklődőket, egy összművészeti, női tárlatvezetésre. Sipos Anna művészettörténész, Ács Anna muzeológus és a Veszprémi Egyetemi Színpad lányainak közreműködésével egyedi, női szemszögből ismerhetik meg a látogatók Arany János balladáinak világát és Udvardi Erzsébet illusztrációinak hangulatát. A program ingyenes.

15:00- 16:00 Szent László emlékezete – tárlatvezetés
Laczkó Dezső Múzeum, Veszprém, Erzsébet sétány 1.
A Laczkó Dezső Múzeum Szent László emlékezete című kiállításába várjuk az érdeklődőket, egy összművészeti tárlatvezetésre. Fogl Krisztián történész a Veszprémi Alig Színpad férfi tagjainak közreműködésével egyedi, az erősebbik nem szemszögéből ismerhetik meg a látogatók Szent László király udvarát és életét. A program ingyenes.

14:00 – 15:00 Kettős tárlatvezetés a FénySzínForma állandó kiállításban valamint a Színkontraszt - Dorothee Joachim és Gál András közös tárlatánMűvészetek Háza Modern Képtár, Vass László Gyűjtemény, Vár utca 3-5.
Dorothee Joachim Kölnben, Gál András Budapesten él és dolgozik évtizedek óta a Színfestészet bűvöletében. A Művészetek Háza Veszprém / Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény galériájában szintén együtt állítanak ki; szürke, fehér és sárga monokróm munkáikból egy válogatást a tárlaton. A program ingyenes.

15:00 – 16:00 Tárlatvezetés Ughy István kiállításán
Művészetek Háza Veszprém/Csikász Galéria, Vár utca 17.
Ughy István 1990-ben telepedett le Pápán, azóta folyamatosan jelen van a megye, a régió művészeti életében. Figuratív festő, mélyen expresszív szemléletmóddal és ecsetkezeléssel, harsány, ünnepélyes vagy éppen figyelemfelkeltő színekkel helyezi szembe egymással a régen elmúlt korok tapasztalatát viselő és a mai posztmodern, erkölcseiben csorbult embert. A program ingyenes.

16:00 – 17:00 Tárlatvezetés Vojnich Erzsébet kiállításán
Művészetek Háza Veszprém, Dubniczay-palota /Várgaléria, Vár 29.
A Munkácsy Mihály- és Prima Primissima-díjas festőművészt.
Vojnich Erzsébet nagyon önkorlátozott, nagyon fukar színskálával képes sokteremnyi tárlatot és több évtizedes pályát izgalmasan betölteni. A feketétől a feketéllőn rozsdásig, a mogorva barnától az ezerféle szürkéig terjedő, néha koszlott sárgákat és csüggedt vöröseket megengedő palettája átlagfestő esetében unalmat és manírt ígérne. Csakhogy Vojnich úgy bánik ezzel a spártai színvilággal, olyan pompásan váltja és adagolja, mint egy elszabadult kolorista a maga zengő színeit. A program ingyenes.

16:00- 17:00 Kiegyezés és koronázás – 1867
Kiállítás és tárlatvezetés az érseki palotában
A Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény munkatársai kedvezményes belépőjeggyel és tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket az érseki palota épületébe, az osztrák–magyar kiegyezés valamint I. Ferenc József és Erzsébet királyné koronázásának 150. évfordulója alkalmából rendezett kiállításon. A program 50%-os kedvezményű jeggyel látogatható.

17:00 – 19:00 KultúrSéta – eddig csak elmentél mellette?!
Találkozó pont: István király és Gizella királyné szobra, Veszprém, Vár utca 20.
Városi kultúrtörténeti sétára várjuk a veszprémieket! Vezetőink segítségével olyan titkokat és érdekességeket is megtudhatnak, mint az ágyúgolyók rejtélye, latin feliratok valódi jelentése, bepillanthatunk fülkeszobrok háta mögé, titkos helyeket fedezhetünk fel, épületdíszítmények ikonográfiáját fejthetjük meg. A program ingyenes.
Útvonal: Boldog Gizella Múzeum - Érseki Palota- Dubniczay-palota - Csikász Galéria - Tűztorony - Modern Képtár-Vass Gyűjtemény - Hősök Kapuja – Óváros Galéria - Utas és Holdvilág Antikvárium – Mestermű Galéria – Utcagaléria – Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér – Veszprémi Petőfi Színház – Eötvös Károly Megyei Könyvtár – Laczkó Dezső Múzeum

20:00 – 22:00 Szűcsinger piknikkoncert
Laczkó Dezső Múzeum, Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Egy zenész és egy költő, Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs közös sorozata közös rajongások (Beatles, Petőfi, kabaré stb.) mentén. A Laczkó Dezső Múzeum melletti ligetben, piknikkoncertre várjuk az alternatív zene, a kortárs magyar költészet, az ikonikus zenék és a társművészetek kedvelőit! Takarókkal, lampionokkal, szomjoltó nedűkkel, és édes-sós finomságokkal várjuk a Mozaik Múzeumtúra Roadshow-n résztvevőket! A program ingyenes.

14:00 – 20:00 Újratervezés – Veszprém 60761 színe
Laczkó Dezső Múzeum Erzsébet sétány 1.
Gombrich Mester Művészeti Tanodájának szabadtéri újratervező projektje várja a családokat! A 10 ikonikus veszprémi épületet ábrázoló óriás színező remek lehetőség újratervezni városunk épületeit és környezetüket. A táblafestékkel fedett fa installációs rendszer a Mozaik Múzeumtúra Roadshow alkalmával egy különleges interaktív és művészeti városkörképpel várja az újratervezőket! Te milyennek látod, miként látogatnád szívesebben Veszprém kulturális helyeit? A program ingyenes.

14:00 – 20:00 Népi játék udvar
Laczkó Dezső Múzeum Erzsébet sétány 1.

A Bakonyi Ház udvarában a gyermekek megismerkedhetnek és kipróbálhatják a népi játékok legnépszerűbb darabjait! A gólyalábazás és mocsárjárás izgalmai mellett hasznosságát is megtanulják, próbára tehetik ügyességüket a karikahajtás és célba dobás során, a családok és baráti társaságok összemérhetik csapatszellemüket, nagyapák hívhatják ki malompárbajra unokáikat! A Mozaik Múzeumtúra Roadshow alkalmával egész délután játékos időutazáson vehetnek részt az érdeklődők. A program ingyenes.

Az esemény Facebook oldala: Mozaik Múzeumtúra Roadshow Veszprém

Hely Veszprém

Vissza