Ferenczy Múzeumi Centrum

Digitális Edukációs Múzeumi Órák - DEMÓ

2020. május 18.

Animáció és 3D képtartó készítés

Kedves Gyerekek!

Amennyiben Szentendrén éltek vagy jártatok már itt kiránduláson a családotokkal vagy az osztályotokkal, bizonyára ismeritek a szentendrei múzeumokat. Ezek a korábban itt élő és dolgozó festőművészek műveit őrzik: Anna Margit és Ámos Imre, Barcsay Jenő, Czóbel Béla, Kmetty János, Vajda Lajos és nem utolsó sorban a Ferenczy család – Ferenczy Károly festő és gyermekei, Ferenczy Béni szobrász, Ferenczy Noémi kárpitművész, Ferenczy Valér festő – örökségét. Kovács Margit népszerű kerámiáit külön épületben találják az idelátogatók, a Szentendrei Képtár a Fő téren és a MűvészetMalom egyaránt a városhoz köthető, modern és kortárs műveket mutat be, izgalmas tárlatokon. A múzeum fontos régészeti tevékenységet is folytat, hiszen hivatalosan a Pest megyei ásatások gazdája. Ezen kívül izgalmas helytörténeti és néprajzi gyűjteménnyel is rendelkezünk; a Római Kőtár kertjében, a 11-es út mentén pedig a Római Birodalom korszakából találhatók leletek.

Rövid, könnyed, és (szerintünk) humoros videóinkban a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum gyűjteményének darabjait mutatjuk be, így a műalkotásokhoz kapcsolódóan otthon is könnyen elkészíthető tárgyakat, képeket készíthettek el és ha van kedvetek küldjetek nekünk egy fotót a műveitekről ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ). Várunk Benneteket a DEMÓ napon! Reméljük, hogy hamarosan személyesen is találkozhatunk, együtt alkothatunk!

-----------------------------------------------------------------------------

Az első videó, és a hozzá kapcsolódó feladat!

Animáció készítése egyszerűen.

A videó segítségével egy madarat kelthettek életre: 12 fázisból álló animációt készíthettek. A madarak és fák napjához kapcsolódó szemfényvesztő eszközt úgy hívják: phenakisztoszkóp (nem viccelünk!). A kisfilmben bemutatunk néhány olyan kiemelkedő műalkotást a múzeum gyűjteményéből, amelyen madarak és fák szerepelnek.

A második videó, és a hozzá kapcsolódó feladat!

3D képtartó


Ebből a videóból megtudhatjátok, hogyan lehet olyan képtartót készíteni, amelyen egyszerre két képet tudtok nézegetni, egy ügyes kis trükk segítségével. Mindemellett bemutatjuk nektek Kmetty János szentendrei festőművész különleges, geometriai formákra tagolt önarcképeit is.

 

---------------------------------------------------------------------------

A múzeum weboldala: http://www.muzeumicentrum.hu/

Az esemény szervezője: Mozaik Múzeumtúra
Az esemény koordinátora: Örökség Kultúrpolitikai Intézet
Az iskolai program szervezője: Felelős Szülők Iskolája

Facebook esemény: DEMÓ – Digitális Edukációs Múzeumi Órák