Herman Ottó Múzeum

Digitális Edukációs Múzeumi Órák - DEMÓ

2020. május 18.

Kedvenc Műtárgyaim

A Herman Ottó Múzeum múzeumpedagógus szakemberei a személyes találkozásig igyekeznek az online térben segíteni a távoktatást. Gyűjteményeink és kiállításaink képzőművészeti, ásványtani, földtörténeti, régészeti, irodalomtörténeti, történeti és néprajzi vonatkozásai számos tantárgyhoz nyújthatnak háttéranyagot, segédletet. Honlapunk múzeumpedagógiai aloldalán, gyűjteményi és kiállítási ismertetőin, valamint közösségi oldalainkon keresztül bővebben is tájékozódhattok múzeumunk aktualitásairól, oktatásba is bevonható területeiről, tevékenységeiről, kínálatáról:

https://hermuz.hu/
https://hermuz.hu/muzeumpedagogia/
https://www.facebook.com/miskolci.muzeumpedagogia/
https://www.facebook.com/pannontenger/
https://www.facebook.com/galeria.hermuz/


A mostani edukációs napon néprajzi gyűjteményünk négy kedvenc műtárgyát mutatják be egy-egy kisfilmen a muzeológusok. A miskakancsó, festett láda, pásztortarisznya, matyó népviselet kapcsán betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé, a raktárak mélyén őrzött néprajzi kincsek világába.

A két virtuális kiállításban pedig a húsvéti népszokásokat, és a Szent György napjához kapcsolódó pásztorhagyományokat ismerhetik meg az érdeklődők, a múzeumi gyűjtemény tárgyain és fotóin keresztül.

Húsvét napjára, piros hajnalára
A juhásznak jól van dolga

A személyes találkozásig kérjük, éljetek digitális lehetőségeinkkel, keressetek minket bizalommal!

Kedves Pedagógusok! Kérjük, jelezzék felénk, milyen témakörökben tudjuk leghatékonyabban támogatni munkájukat - lehetőségeink szerint megküldjük önöknek a kapcsolódó digitális múzeumi tartalmakat, javaslatokat téve azok múzeumpedagógiai módszerekkel történő feldolgozására, az érintett korosztályra szabottan. Témafelvetéseiket a következő e-mail címen várjuk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A múzeum weboldala: https://hermuz.hu/

Az esemény szervezője: Mozaik Múzeumtúra
Az esemény koordinátora: Örökség Kultúrpolitikai Intézet
Az iskolai program szervezője: Felelős Szülők Iskolája

Facebook esemény: DEMÓ – Digitális Edukációs Múzeumi Órák