Múzeumok Világnapja

Ma, május 18-án ünnepeljük a Múzeumok Világnapját. Ennek alkalmából pedig összeszedtünk nektek néhány érdekes programot és kiállítást.

Bővebben...

Egyre népszerűbbek a múzeumpedagógiai foglalkozások

Ismét több mint 10 ezer diák regisztrált a DEMÓ 4 - Virtuális Mozaik Múzeumtúra határon túl és innen programjára

Bővebben...

Múzeumba menni jó - május

Elérkeztünk a tavasz utolsó hónapjához a májushoz, az időjárás napról-napra szebb és a járványügyi helyzet is lehetővé tette, hogy újra visszatérhessünk kedvenc múzeumainkhoz. A májusi ajánlónkban határon innen és túl találhattok kiváló kiállításokat.

Bővebben...

Virtuális Mozaik Múzeumtúra határon túl és innen

Múzeumi nap 2021. május 6-án  általános- és középiskolások számára

Újra itt a népszerű DEMÓ – Digitális Edukációs Múzeumi Órák – 4. ingyenes napja általános és középiskolások számára.

Bővebben...

Virtuális kalandozások a Mozaik Múzeumtúrával

Virtuális kirándulás a múzeumok körül. Folytatjuk a 2020-ban elindított digitális rendezvénysorozatainkat, ezúttal Virtuális Roadshow állomások keretében. A következő hetekben 5 különböző tematikában ismerhetik meg a hazai és a határon túli magyar gyűjteménnyel rendelkező múzeumok és programpalettájuk sokszínűségét. Első tematikaként különböző művészeti alkotásokat és képviselőit mutatjuk be, a Művészet Világnapja alkalmából.

Bővebben...

Húsvét a múzeumokkal

Az idei évben április Húsvét hónapja. Ennek okán múzeumaink számos kiváló programmal kedveskedtek követőiknek, hogy az idei húsvét is boldogságban, békében telhessen, a jelenlegi helyzetben is.

Bővebben...

Múzeumok határok nélkül

Az idei évtől számos határon túli múzeum színesíti a Mozaik Múzeumtúra programot, ismerjétek meg Ti is őket, jelenleg még virtuálisan.

Bővebben...

Március 15. a múzeumokkal

Ugyan a koronavírus-járvány miatt a hagyományos értelemben vett ünnepi rendezvényeket nem tudják megtartani, kedvenc múzeumaink gondoskodnak arról, hogy méltón emlékezzünk meg a forradalom hőseiről.

Bővebben...

Fókuszban a határon túli múzeumok

Fókuszban a határon túli magyar vonatkozású gyűjteménnyel rendelkező múzeumok és kiállítóhelyek a Mozaik Múzeumtúra idei tematikájában. Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által koordinált, és a Néprajzi Múzeum, valamint a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület szakmai együttműködésével megvalósuló múzeumnépszerűsítő program 2020-21-es évadjának középpontjában emellett a Nemzeti Összetartozás Évéhez kapcsolódó határon innen és túli múzeumi programok, kiállítások népszerűsítése áll.

Bővebben...

Múzeumba menni jó – 2021. március

A hideg téli napokat felváltotta a kellemes kora tavaszi napsütéses időjárás, amelyet a múzeumok szuper virtuális kiállításokkal hálálnak meg. Márciusi ajánlónkban szó lesz a Kossuth térről, mesélünk a legkisebbeknek és a terepasztalok varázslatos világával is megismerkedhettek.

Bővebben...

Múzeumba menni jó - 2021. február

Elérkeztünk a tél utolsó és egyben legrövidebb hónapjához a februárhoz. A hűvös téli napokat sem kell kedvenc múzeumaink nélkül töltenünk, havi ajánlónkban online tárlatvezetéseket és kvízeket találhattok, emellett bepillantást nyerhettek a  tragikus sorsú királyné, Sisi életébe is.

Bővebben...

Múzeumba menni jó – 2021. január

Miután véget értek az ünnepi napok, az utolsó süteményeket is elfogyasztottuk, ideje visszatérni a hétköznapokhoz és a múzeumokhoz. Januárban is színes, virtuális programok várnak rátok.

Bővebben...