Petőfi Irodalmi Múzeum

Digitális Edukációs Múzeumi Órák - DEMÓ 2

2020. június 4.

Az elveszett Petőfi-dagerrotípia nyomában 

 

Több, mint Petőfi; több, mint irodalom; több, mint múzeum!

A Petőfi Irodalmi Múzeum célja a magyar irodalmi örökség minél teljesebb körű gyűjtése, feltárása, a klasszikus és kortárs magyar irodalom sokoldalú bemutatása és közvetítése a világ sokféleségét elfogadó, anyanyelvi és kulturális identitás támogatásának jegyében.
Célunk a széles körű társadalmi beágyazottság megvalósítása, a kulturális emlékezet ébrentartása és folyamatos gazdagítása az irodalom és a társművészetek közötti párbeszéd személyes és közösségi élményeinek biztosításával.

Hogy nézett ki valójában Petőfi Sándor? Mikor és ki készítette az egyetlen gép által rögzített képet róla? Milyen regényes, romantikus mondák tapadnak a dagerrotípiához? S egyáltalán, mi is az a dagerrotípia?

Kérdés, amire jegyezd meg a választ: Mennyi ideig kellett Petőfi Sándornak mozdulatlanul maradnia, hogy elkészíthesse róla Egressy Gábor a dagerrotípiát?

 

A virtuális Petőfi-tárlatban találtok a zöld teremben, sárga alapon egy fekete szív ikont a Petőfi utazóláda környékén, amire ha rákattintotok, akkor meglelhetitek a "helyes választ".

A virtuális Petőfi tárlatot ITT találjátok


A múzeum weboldala: https://pim.hu/

Az esemény szervezője: Mozaik Múzeumtúra
Az esemény koordinátora: Örökség Kultúrpolitikai Intézet
Az iskolai program szervezője: Felelős Szülők Iskolája

Facebook esemény: DEMÓ 2 – Digitális Edukációs Múzeumi Órák