REPTÁR – Szolnoki Repülőmúzeum

Digitális Edukációs Múzeumi Órák - DEMÓ 2

2020. június 4.

„Justice for Hungary” – világrekorder magyarok az óceán felett

 

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Közép-Kelet-Európában. A múzeum több mint 4 500 m2 fedett kiállítóterével, és mintegy 60 000 m2 alapterületével már mérete okán is figyelemre tarthat számot. A múzeum több, mint egy nagy repülőgép emlékpark. Az itt található nyugdíjazott és restaurált gépek mellett ugyanis megannyi interaktív eszköz kínál különleges élményt a látogatóknak. A RepTár nem csak kiállítóhely, de élményeket és szórakozást kínáló tematikus park is, amely a repülés szerelmesei mellett remek kikapcsolódást kínál családoknak, baráti társaságoknak egyaránt.

 Nemzeti Összetartozás Évében, a 100 évvel ezelőtti történésekre, egy olyan esemény felidézésével emlékezünk, amely az egész világ figyelmét ráirányította a Magyarországot ért trianoni igazságtalanságra.

húszas-harmincas évek fordulóján, az egész világon végig söpört egy repülési láz, melynek során különböző nemzetiségű pilóták próbálkoztak az Atlanti-óceán átrepülésével. Mi, magyarok, be akartuk bizonyítani, hogy a trianoni békeszerződés után megcsonkított országunk is rendelkezik olyan felkészült és bátor pilótákkal, akik képesek a feladatra. Magyar Sándor és Endresz György, két első világháborús veterán, minden nehézséget leküzdve, több világrekordot felállítva: átrepülték az óceánt. Megmutatták, hogy bár az országot szétszabdalták; a Magyar Nemzet él!

A RepTár DEMO2-es videója a két hős pilóta, és repülőgépük, a „Justice for Hungary” történetét mutatja be.  

Kérdés, amire jegyezd meg a választ: "Milyen nevet adtak az óceánt átszelő repülőgépnek?"

 

 

A múzeum weboldalahttps://www.reptar.hu/

Az esemény szervezője: Mozaik Múzeumtúra
Az esemény koordinátora: Örökség Kultúrpolitikai Intézet
Az iskolai program szervezője: Felelős Szülők Iskolája

Facebook esemény: DEMÓ 2 – Digitális Edukációs Múzeumi Órák