Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Digitális Edukációs Múzeumi Órák - DEMÓ

2020. május 18.

Kalandozás a Szombathelyi Képtárban

A Savaria Múzeum Szombathely megyei hatókörű városi múzeuma. Hat tagintézménye különböző tematikájú gyűjteménnyel rendelkezik. Az Iseum Savariense a római kor savariai és pannóniai leleteit, illetve az Isis kultusz régészeti emlékeit a Szombathelyen feltárt, majd rekonstruált szentélyt prezentálja. A Vasi Skanzen szabadtéri gyűjteményébe érkezők Vas megye néprajzi hagyományait, jellegzetességeit ismerhetik meg. A Smidt Múzeumba látogatók Smidt Lajos hagyatékával és a régi békeidők tárgyi emlékeivel, relikviáival találkozhatnak, míg a Vasi Múzeumi Látványtárban, illetve a Savaria Múzeumban természettudományos, illetve történelmi, régészeti kiállításokat láthatnak. A Szombathelyi Képtár kortárs művészettel és textilművészettel egészíti ki az intézmény gyűjteményi palettáját. Állandó és időszaki kiállításaink, gyűjteményeink szolgáltatják apropóját a programon elérhető kvízeknek, játékoknak, videóknak. 

Kalandra fel! Fedezd fel Szombathely múzeumainak gyűjteményeit -játékosan, online! Ne felejts el minket, mikor kedved és időd engedi, látogass el hozzánk, szeretettel várunk!

A játékos KAHOOT KVÍZT itt éred el!

Ha eljutottál a www.kahoot.it oldalra, a game pin mezőbe gépeld be az alábbi két kód valamelyikét (mindkettővel elérhető a játék).

Pin kód: (ezzel érhető el a játék)

PIN Kód 1:
09034699
PIN Kód 2:
08883338

PIN Kód 3:
02441573
PIN Kód 4:
02166190
PIN Kód 5:
05898347
PIN Kód 6:
03046184

A Kahoot rendszere által limitálva van azon játékosok száma, akik egy PIN kóddal hozzá tudnak férni a kvízhez. Előfordulhat, hogy egy PIN kódhoz tartozó játék elérte a limitet és már nem fogsz tudni belépni, ebben az esetben kérünk, hogy próbálkozz egy másik PIN kóddal, ahol még nem érte el a kvíz a játékosok maximális számát.

Köszönjük, hogy ilyen sokan és ennyire lelkesen játszotok Velünk!

Ha beléptél, akkor elérhetővé válik számodra a Szombathelyi Képtár 11 kérdésből álló kvíze. Az Enter nickname mezőbe írd be a beceneved, majd kattints az OK, go! gombra.
Ezután elindul a kvíz, kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat. A 4 lehetséges válaszból mindig 1 helyes, minden kérdésnél válaszd ki, amelyiket Te annak gondolod és kattints rá. Miután válaszoltál, egyből megtudhatod, jól döntöttél-e. A helyes választ zöld pipával, a helytelen választ piros x-szel jelzi majd a program. Miután ez megtörtént, kattints a jobb felső sarokban található Next gombra a játék folytatásához, a következő kérdés megválaszolásához.
Minden kérdés után látod majd az aktuális pontszámod, ahonnan szintén a Next gombbal tudsz továbblépni.

Jó játékot kívánunk!

A múzeum weboldala:
http://www.savariamuseum.hu/

Az esemény szervezője: Mozaik Múzeumtúra
Az esemény koordinátora: Örökség Kultúrpolitikai Intézet
Az iskolai program szervezője: Felelős Szülők Iskolája

Facebook esemény: DEMÓ – Digitális Edukációs Múzeumi Órák