Légiközlekedési Kulturális Központ

Budapest

A Légiközlekedési Kulturális Központ 2010-ben alakult meg, Somogyi-Tóth Dániel (karmester, orgonaművész, Debrecen város zeneigazgatója, vitorlázórepülő, légifotós) és Tóth Gábor (Airbus kapitány, vitorlázórepülő) a Malév egykori Tu-154-es szimulátorának rendbehozatala céljából hozta létre. Később azonban a csapat tevékenységi köre kibővült, nagyobb célokat tűztek ki maguk elé ? köztük a Budapest Airport mellett álló skanzen megújítását. A központ 2013 májusa óta szervezi a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér területét bejáró túrákat. A repülőteret egy háromórás program keretében mutatják be a látogatóknak, melynek során a vendégek megtapasztalhatják, hogy a repülőtér egy önálló kisváros saját kutakkal, vízművekkel, hőerőművel és orvosi rendelővel. A buszos túra során lehetőség nyílik a kiszállásra a Központi Tűzoltóbázison, a forgalmi előtéren álló, parkoló repülőgépeknél, valamint a gurulóút vagy a futópálya mellett a biztonsági sávon kívül is. A látogatás alatt a túravezetők izgalmas előadásokat tartanak a repülőtér működéséről. Előre bejelentkezni kötelező, amit az internetes foglalási rendszeren keresztül kell lebonyolítani, a repterlatogatas.hu weboldalon. Az LKK 2104 májusában átvette a Ferihegyi Repülőmúzeum ? vagyis az Aeropark ? üzemeltetését a Ferihegy Repülőgép Emlékpark Kulturális Alapítványtól. A múzeum bemutatja a magyar közforgalmú repülés elmúlt hatvan évének fejlődéstörténetét. Az emlékpark 1991-ben nyílt meg az eredeti helyén, de a kiállított repülőgépek és kiszolgáló járművek karbantartására korábban nem jutott elég forrás. Mikor a központ átvette az üzemeltetést, számos felújítási munkát kellett elvégezni ? céljuk az, hogy statikus szoborpark helyett interaktív látogatóközpontot alakítsanak ki. Azóta az Emlékpark Aeropark néven folytatja a működést. A látogatók egy szimulátor segítségével kipróbálhatják például, hogy milyen érzés repülőgépet irányítani. A parkban többek között olyan gépek tekinthetők meg kívülről-belülről, mint a Liszunov Li-2T, a Iljusin Il?18V (HA-MOA), vagy a Tupoljev Tu?134 (HA-LBE).

TEMATIKA

1185 Budapest, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 19. számú épület 2.
Nyitva tartás:III. utolsó vasárnapja?V. 31. valamint IX. 1.?X. utolsó szombatja: Hét-Vas: 9:00-18:00, VI. 1.-VIII. 31.: Hét-Csüt: 9:00-18:00, Pén-Vas 9:00-20:00, X. utolsó vasárnapja és XI. 30., valamint III. 16. és III. utolsó szombatja között: Hét-Vas: 9:00-17:00, XII. 1.-III. 15.: Szom-Vas 10:00-16:00, csoportoknak hétköznap is

+36 1 296 7489; +36 20 617 4141
www.aeropark.hu
info@repterlatogatas.hu

TÁJAK-KOROK-MÚZEUMOK EGYESÜLETE

Pecsétszám

KiskönyvtárBye - bye Szása!

Kulisszatitkok a szovjetek kivonulásáról

A rendszerváltoztatás egyik legnagyobb hatású eseménye volt, mikor 1989. május – június folyamán megkezdődtek a tárgyalások a szovjet csapatok kivonásáról Magyarország területén. Milyen jogi háttere volt az eseménynek?

Magyar Nemzeti Múzeum
BudapestVilágkonyha tábor

Éljünk ésszel, örömmel

Ismét felpattanunk varázsszőnyegünkre, hogy körbeutazzuk a Földet. Megismerkedünk az öt földrész különböző kultúráival, az ott élő emberek szokásaival és ételeivel.

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
BudapestBorvirág Borklub

Bacchus tölt poharat…

Múzeumunkba várjuk havonta egy alkalommal a bort kedvelő és élményre szomjazó barátainkat! Az esték során egy-egy pincészet mutatkozik be. Bepillanthatunk a műhelytitkokba, megkóstolhatjuk a borokat, melyeket maga a borász mutat be nekünk.

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Budapest100 éve született Kresz Mária

Dr. Kresz Mária, vagy ahogy nevezték, Panni néni idén 100 éve született és 30 éve halt meg.

Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Szentendre30 alatt

Fiatal, pályakezdő alkotók munkái

Szombathelyi Képtár
SzombathelyKéptér

Egy szelet Szombathely

Smidt Múzeum
Szombathely