Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Hatvani Múzeumtúra – Kiss István Péter Emléktúra 
2018. Október 03. , Szerda    

 

A Mozaik Múzeumtúra a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel közösen városi kulturális sétát szervez 2018. október 3-án, szerdán Hatvanba a Mozaik Múzeumtúra és a TKME pecsételős játék kedvelői számára.

Program:

  • Az idén január 13-án 80 éves korában elhunyt TKME elnökségi tag, a jeles tanár, helytörténész, természetjáró, túravezető, klubvezető sírjának megkoszorúzása. Tavaly hallhattuk tőle utoljára búcsúzáskor: „Legyetek jók és vidámak”. Lerójuk kegyeletünket Péter barátunk, a mindig kedves szavú, segítőkész, mosolygós lokálpatrióta, a negyedszázadon át aktív és fáradhatatlan tagtársunk sírhantja előtt. Megfogadjuk, hogy nem felejtjük el őt!     
  • A 15 esztendeje bezárt Hatvani Cukorgyár Emlékházának felkeresése és Tájak Korok Múzeumok pecsételőhellyé avatása. A gyárban 1889-ben kezdték feldolgozni a cukorrépát, s 2003-ban működött utoljára.  Az Emlékházban és udvarán egykor ott dolgozó szakavatott vezető segítségével ismerkedhetünk meg a gyártás menetével, történetével, eszközeivel, s a termékekkel.

Túravezető: Haraszti Gábor, telefonja: +36-20-946-4659, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Találkozó: a Keletiből 10:00 órakor Hatvanba induló személyvonat utolsó kocsijában. Megáll minden állomáson és megállóhelyen.

Csatlakozási lehetőség: minden állomáson és megállóhelyen, továbbá Hatvanban az állomáson 11:40-kor és az Újhatvani temető bejáratánál 11:55-kor.

Részvétel: indulás előtt két nappal telefonos jelentkezést kérünk! Minden a teljes programon résztvevőt szívesen látunk. TKM pecsételőlapját ne felejtse otthon! Vasúti menetjegy, odaúti gyorsvonati pótjegy, visszaúti helyjegy váltása egyénileg.

Étkezés: egyénileg, hazai csomagból. Kávé, frissítő, fagylalt stb. fogyasztási lehetőség Hatvanban.

Vonatjegy menettérti vonatjegy Budapestről 2600 Ft  (félárú 1300 Ft, 90%-os 260 Ft). Helyi autóbuszjegy 2×250=500 Ft. 65 év felettieknek díjmentes az utazás.

Visszautazás: várhatóan a Keleti pu-ra 18:00 órakor érkező személyvonattal. Az odaúthoz hasonlóan megáll minden állomáson és megállóhelyen.

Töltse le a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazást a weboldalról vagy a múzeumok előtt kihelyezett Mozaik Múzeumtúra Megállítótáblán található QR kód segítségével és regisztrálja be adataidat!

Mindenkit szeretettel várunk!

Hely Hatvan
Kapcsolat  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza