Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
Mozaik Múzeumtúra a 24. Múzeumok Majálisán 
től(tól) 2019. Május 18. , Szombat
Címzett 2019. Május 19. , Vasárnap
   

Megújult a Múzeumkert! A 24. Múzeumok Majálisán több mint száz múzeum és kiállítóhely veszi birtokba a kertet és a múzeum klasszicista épületét. 2019. május 18-án és 19-én a Nemzeti Múzeum ismét büszke házigazdája a majálisnak: színes programokkal, koncertekkel, kézművesvásárral, fesztiválhangulattal várja a családokat, érdeklődőket.

A majálison természetesen a Mozaik Múzeumtúra is részt vesz!

Egy felfedező játékra hívjuk a gyerekeket és családjaikat, amelyben a Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállításainak műtárgyain és a Majálison bemutatkozó intézményeken keresztül ismerkedhetnek a Mozaik Múzeumtúra Roadshow állomásaival, illetve a Néprajzi Múzeum jelenkorkutató tevékenységével. Ebben segíti a kicsiket és nagyokat egy színes felfedezőlap és a Néprajzi Múzeum demonstrációs gyűjteményének kézbe fogható, felpróbálható tárgyai is. A játék alapja egy mese, amelynek fonalát a gyerekek és felnőttek szőhetik tovább. Adott idő áll rendelkezésre a percekből és évszámokból adódik minden újabb lépés, ezért Idő-járat a program címe.

Másik programunkon a Mozaik Múzeumtúra Tudássétányon a vállalkozó szellemű látogatók tesztelhetik tudásukat. A különböző múzeumok sátrait összekapcsoló pontgyűjtő kirándulás kihagyhatatlan élményt nyújt. A játékban résztvevő múzeumok szórakoztató és tudásfejlesztő feladatokkal készülnek, és számtalan ajándék várja az érdeklődőket.

Mindenkit szeretettel várunk a Mozaik Múzeumtúra standnál!

Hely Magyar Nemzeti Múzeum, 1088 Budapest Múzeum krt. 14–16.
Kapcsolat  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza