Siklósi Vármúzeum

Digitális Edukációs Múzeumi Órák - DEMÓ

2020. május 18.

„Van egy vár a Tenkes alján „ 

 

Van egy vár a Tenkes alján, amit látni kell!” - hangzik a Siklósi vár teljes udvartartása – valójában múzeumpedagógusai – által előadott különleges zenei-történelmi videoklipben. Az egyedi - turisztikai reklámként is igen igényes – ajánló életre kelti a vár mindennapjait.

A siklósi vár hazánknak fontos történelmi nevezetessége. Erődjének első falait még a 13. században, 1260 körül rakták le. Az első írásos emlék 1294-ből való és a pécsi káptalanság irattárában megtalálható. Ekkor már várnagya (castellanusa) volt Omoneus de Topord személyében.

Számtalan érdekesség várja az idelátogatókat, a tematikus események – Várfesztivál - , hagyományőrző foglalkozások, tárlatvezetések és még számos korhű program.
Fogadjátok szeretettel kedvcsináló videónkat!

Virtuális történelmi séta a Siklósi várban, annak kínzókamrájában és a kápolnában

Nézzétek meg a videót, fedezzétek fel a Siklósi várat, különös tekintettel a kínzókamrára és a kápolnára. Jól figyeljetek a történetekre is. A kérdések, feladatok a videó végén hangzanak el, erre válaszoljatok a füzetetekben. Nincs megoldókulcs, Ti magatok tudjátok ellenőrizni magatokat, azzal hogy visszahallgatjátok a videót, ha nem vagytok biztosak a válaszban. Jó virtuális sétát!

---------------------------------------------------------------------------

A múzeum weboldala:
https://www.siklosivar.hu/hu

 

Az esemény szervezője: Mozaik Múzeumtúra
Az esemény koordinátora: Örökség Kultúrpolitikai Intézet
Az iskolai program szervezője: Felelős Szülők Iskolája

Facebook esemény: DEMÓ – Digitális Edukációs Múzeumi Órák