Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
2022. December
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
28 29 30
1
2
3
4
5
6
7
8
9

Speciális múzeumtúrák - TKME - Mozaik Múzeumtúra 

Vác

Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjtemény

A Mozaik Múzeumtúra speciális múzeumtúrái a múzeumokat tematikus látogatások révén ismertetik meg a látogatókkal. A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülete és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet közös szervezésében egynapos városi sétákat, múzeumtúrákat és kastély túrákat ajánlunk az örökségvédelem iránt elkötelezett érdeklődők számára.
A múzeumtúrákon történő részvételhez az alábbi weboldalon találhatók további információk.
Az előzetes jelentkezés tkme@tkme.hu e-mail címen történik, a túravezető elérhető: +36 20 946 4659 telefonon.

Program: Elsétálunk a körútra ahol megemlékezünk néhai Dr. Dercsényi Balázs és édesapja Dercsényi Dezső művészettörténészekről. Utána besétálunk a Március 15. térre és megnézzük az Elefántos házat ahol idén volt a Mária Terézia 305. évfordulója alkalmából kiállítás, majd elmegyünk a Migazzi Kristóf térre és megnézzük az emléktábláját Migazzi Kristóf Antal néhai püspöknek és Öveges József fizikus és piarista tanárnak. Ezután megcsodáljuk a tér közepén álló Nagyboldogasszony-székesegyházat (Váci D.O.M.). Innen elsétálunk egy kifőzdébe egy kis ebédre, majd folytatjuk utunkat a Váci Diadalívhez, amit a helyiek Kőkapunak is neveznek. Ezután felkeresünk egy cukrászdát és a késő délutáni órákban elindulunk hazafelé.
Utazás: Budapest-Vác oda-vissza vonattal.

#0066002022. December 20. , Kedd 8:00Speciális múzeumtúrák - Vác

Speciális múzeumtúrák - TKME - Mozaik Múzeumtúra  Vác Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjtemény A Mozaik Múzeumtúra speciális múzeumtúrái a múzeumokat tematikus látogatások révén ...

Speciális múzeumtúrák - Vác

1
Mutassa az összes kategória eseményeit