Eseménynaptár

Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap megtekintése
Search
Keresés
2022. Július
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
27 28 29 30
1
2
3
4
5
6
7
8
9

Mozaik Múzeumtúra - Virtuális Roadshow

Mindenki ismeri és szereti a magyar tengert. A Balaton a Dunántúlon DNy-ÉK-i irányban húzódik, közel 75 km hosszan, 600 km2-es türkizkék színű vízfelületével Európában a legnagyobb édesvízi tó. Nyáron van az igazi főszezon, a tóparton emberek tízezrei lubickolnak a tóban, a Balaton partján reggelenként fiókáit nevelő récét, a horgászsétány körül úszkáló fekete szárcsákat látunk, szitakötők sütkéreznek a nádszálakon.

A "Vakációzzunk a múzeumokkal!” című virtuális roadshow ismeretterjesztő kisfilmeken, virtuális kiállításokon keresztül mutatja be a Balaton körüli legszebb látnivalókat, múzeumokat, nemzeti parkokat. A keszthelyi Balatoni Múzeumban átélheted a régmúlt idők balatoni nyaralásainak hangulatát, meglátogathatod hazánk természeti szépségekben egyedülállóan gazdag vidékét, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot, és megismerheted a Tihanyi Bencés Apátság és Apátsági Múzeum megannyi történetét.


Kattints IDE és fedezd fel a Balaton titkait!

#3366FF2022. Július 14. , Csütörtök 8:00Vakációzzunk a múzeumokkal! | Balaton

Mozaik Múzeumtúra - Virtuális Roadshow Mindenki ismeri és szereti a magyar tengert. A Balaton a Dunántúlon DNy-ÉK-i irányban húzódik, közel 75 ...

Vakációzzunk a múzeumokkal! | Balaton

Mozaik Múzeumtúra – Virtuális roadshow


A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava; Fejér megyében, a Velencei-hegység lábánál található. Területe 26 km2. A tó délnyugati része összefüggő, nagy nádasainak gazdag, páratlan fészkelőmadár-faunája messze földön híres. A terület 1958 óta védett rezervátum.

A gémfélék közül a nagykócsag, az íbiszfélék közül a kanalasgém rendszeresen fészkel az öreg nádasokban, a tó nagy tisztásainak jellegzetes lakója a búbosvöcsök, a sekélyvízű televényeknek a kis vöcsök. Rendszeresen költ a nyári lúd, a barna rétihéja, októbertől gyakori a kékes rétihéja, vetési ludak népes csapatai éjszakáznak a tavon.
A védett területen ma is fellelhetők az eredeti lápi vegetáció maradványai: az úszólápok. A lápi növényzet különlegességét bizonyítja a hagymaburok lápi orchidea és a tengermelléki káka jelenléte.
A Velencei-tó kulturális jelenlétben is gazdag: számos muzeális intézmény, galéria sokszínű tárlata és rendezvények sokasága invitálják a látogatókat a térség történetének, néprajzának, képzőművészeti és zenei életének megismerésére.

A „Vakációzzunk a múzeumokkal!” című virtuális roadshow ismeretterjesztő kisfilmeken, virtuális kiállításokon keresztül mutatja be a Velence-tó körüli látnivalókat, múzeumokat, nemzeti parkokat.
Fedezd fel a Velence-tavi intézmények és természeti látnivalók sokaságát!
Múzeumok, galériák a Velencei-tónál.

#3366FF2022. Július 21. , Csütörtök 8:00Vakációzzunk a múzeumokkal! ꟾ Velencei-tó

Mozaik Múzeumtúra – Virtuális roadshow A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava; Fejér megyében, a Velencei-hegység lábánál található. Területe 26 km2. ...

Vakációzzunk a múzeumokkal! ꟾ Velencei-tó

Mozaik Múzeumtúra - Virtuális Roadshow

A Fertő tó Magyarország északnyugati részén található, hosszúsága 35 km, területe 309 km2. Az Ausztria és Magyarország határán fekvő szikes tó Közép-Európa legnagyobb nádas tava, és a harmadik legnagyobb állóvize. A tó mai nevét sáros, mocsaras vize után kapta; a „fertő” szó sekély, iszapos, kénhidrogénes állóvizet jelent. A tó területének háromnegyede Ausztriához tartozik.

A Fertő vidékének jellegzetes a növény- és állatvilága. A szikes talajon sókedvelő növények élnek: a kamilla, a sziki őszirózsa, a kisvirágú sziki pozdor, a Fertő tavi mézpázsit. A tó és környéke Közép-Európa egyik legnagyobb madárrezervátuma és a költöző madarak vonulási útvonalának kedvelt pihenőhelye. Nagy számban költenek itt a vízi madarak: a nagykócsag, a nyári lúd, a vörös gém, a kanalas gém, a búbos vöcsök, a barna rétihéja és a barkós cinege.

A Fertő tavat és az azt övező tájat, településeit 2001-ben vette fel az UNESCO a világörökségek közé. A táj a világörökségi címet népi építészetével, műemlékeivel, kontinuus régészeti emlékeivel, szőlő- és borkultúrájával, változatos növény- és állatvilágával érdemelte ki. A Fertő / Neusiedlersee kultúrtáj világörökségi terület magában foglalja a Fertő-Hanság Nemzeti Park Fertő-táji teljes területét, továbbá Fertőrákos települést a műemléki jelentőségű területként védelem alatt álló településmaggal együtt, a Páneurópai Piknik emlékhelyhez vezető útig, valamint a nagycenki Széchenyi-kastély védett műemléki környezetét – beleértve a kastélytól Széchenyi Béla és Erdődy Hanna síremlékéig vezető védett hársfasort (“Nagy allé”) is –, Fertőd belterületét, a fertődi Esterházy-kastély védett műemléki környezetét, Fertőd tó felé eső területét a Pamhagenbe vezető útig, továbbá Sarródot és Fertőbozt, valamint Fertőszéplak, Hegykő, Fertőhomok, Hidegség, Balf (Sopron) települések beépített és tó felé eső területeit. A magterületen kívüli pufferzónát Nagycenk, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak közigazgatási területei alkotják.

A „Vakációzzunk a múzeumokkal!” című virtuális roadshow ismeretterjesztő kisfilmeken, virtuális kiállításokon keresztül mutatja be a Fertő tó körüli legszebb látnivalókat, gazdag műemlékállományát, különösen értékes néprajzi örökségét, a kiemelkedő jelentőségű múzeumokat és a Fertő-Hansági Nemzeti Parkot.

#3366FF2022. Július 28. , Csütörtök 8:00Vakációzzunk a múzeumokkal! | Fertő tó

Mozaik Múzeumtúra - Virtuális Roadshow A Fertő tó Magyarország északnyugati részén található, hosszúsága 35 km, területe 309 km2. Az Ausztria és ...

Vakációzzunk a múzeumokkal! | Fertő tó

Mutassa az összes kategória eseményeit