Mozaik Múzeumtúra mobil applikáció

images/mozaik_belepes.jpg

A 2014-ben lezajlott program leghangsúlyosabb eleme a Matricagyűjtő játék jelentősen átalakulva, határidő nélkül, egyszerűbb szabályokkal és online felületen indul újra.

A mobil alkalmazás egyrészről a matricagyűjtő-játék nélkülözhetetlen eszköze, de ezen felül részletesen ismerteti a programban részt vevő múzeumokat, amelyek között tematika, település vagy abc szerint kereshetünk, sőt az alkalmazás nyitóoldalán aktuális múzeumi programok jelennek meg.

/Egy kamasz mobilos véleménye az alkalmazásról - 'Egy múzeumos app, ami még jó is'/

A játékosok a weboldalunkról vagy a játékban részt vevő múzeumok előtt kihelyezett megállító táblán található QR-kód segítségével tölthetik le okostelefonjukra a játékhoz szükséges alkalmazást, az ugyancsak az intézményekben elhelyezett információs táblán található egyedi azonosító beolvasásával pedig azt igazolhatják, hogy valóban jegyet váltottak az adott múzeumba/kiállítóhelyre, megtekintették az ott látható tárlato(ka)t.

A mobilalkalmazás elérhető Android és iOS rendszerű okostelefonokra:
http://bit.ly/MozaikMuzeumtura_Android
http://bit.ly/MozaikMuzeumtura_iOS

 

 

Ha letöltötted az alkalmazást, már csak el kell látogatnod valamelyik, a programban résztvevő múzeumba. A kiállítótérben kihelyezett információs tábla QR-kódjának beolvasása után a virtuális matricagyűjtő-albumodban egy, az intézményről készült matrica jelenik meg.

A játékban 12 múzeum meglátogatása és matricájuk begyűjtése után léphetsz a bronzfokozatú múzeumtúrázók közé. 24 matrica begyűjtését követően ezüst-, 36 matricával pedig aranyfokozatú minősítést érhetsz el. Az egyetlen szabály, hogy egy múzeum matricáját szintenként csak egyszer lehet megszerezni, azaz 12 különböző múzeum meglátogatására van szükség a következő szintre lépéshez.